Η διασφάλιση της παραγωγικής διαδικασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης

Η επικαιροποίηση του κανονισμού βοσκής και η διασφάλιση της παραγωγικής διαδικασίας τόσο των αγροτών όσο και των κτηνοτρόφων της περιοχής βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη του δασάρχη Λασιθίου Μανόλη Συλλιγάρδου, του αγρονόμου Μανόλη Μασσάρου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ευάγγελου Σιγανού και του Αντιδημάρχου Γιώργου Στρατάκη.

Στην σύσκεψη στο δημαρχείο Οροπεδίου συζητήθηκε ο υφιστάμενος κανονισμός βοσκής αλλά και το ζήτημα επικαιροποίησης του με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων και την σωστή επαγγελματική συνύπαρξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης η δημοτική αρχή οφείλει να προστατεύει το μοναδικό οικοσύστημα-περιβάλλον του δήμου με την εφαρμογή της προβλεπόμενης νομοθεσίας. 

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη γεωργική και κτηνοτροφική ζώνη, την προστασία των καλλιεργειών, του δάσους, και το νομικό πλαίσιο που διέπει τον εκσυγχρονισμό των αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συνάντησης και  προανήγγειλε κοινές συσκέψεις με τον γεωργικό και κτηνοτροφικό σύλλογο του Οροπεδίου Λασιθίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook