Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις του Σαϊμπου Γιακούμπου με τον ΟΦΗ με τον παίκτη να έχει ζητήσει από την FΙFA μονομερής διακοπή του συμβολαίου του με την κρητική ομάδα προκειμένου να μείνει ελεύθερος. 
Αυτό προκύπτει από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Γκάνα και καθώς φαίνεται και από τις κινήσεις του δεν προτίθεται να επιστρέψει στο Ηράκλειο ακόμα και αν ο ΟΦΗ εξοφλήσει τις οφειλές που υπάρχουν στο πρόσωπο του. 
Σύμφωνα λοιπόν με το περιβάλλον του παίκτη έχει κατατεθεί προσφυγή στην FIFA για μονομερής διακοπή του συμβολαίου του κάτι που όπως υποστηρίζει η πλευρά του Γιακούμπου προβλέπεται από το άρθρο 14 της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τους ξένους ποδοσφαιριστές μιας ομάδας. 
Ο Γιακούμπου είχε δεχθεί κρούσεις το προηγούμενο διάστημα από την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα από την ομάδα της Αλκής , ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει υπάρξει ενδιαφέρον και από την Ελλάδα για την απόκτηση του με τον Παναιτωλικό και την Καβάλα να τον έχουν προσεγγίσει μάλλον μέσω του μάνατζέρ του. 
Στον ΟΦΗ όπως γράψαμε και χθες υποστηρίζουν ότι προσφυγή του Γιακούμπου δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ και ο Νίκος Μαχλάς έχει αναλάβει να λύσει προσωπικά το ζήτημα για έναν παίκτη που ήρθε με πολλές προσδοκίες στον ΟΦΗ αλλά δεν τις δικαίωσε στο έπακρο καθώς από τον Ιανουάριο και μετά ήταν τραυματίας και πρόσφερε ελάχιστα στην ομάδα, χωρίς κανείς να αμφισβητεί την παικτική του αξία. 
Μάλιστα λίγο πριν πάρει την απόφαση να αποχωρίσει από τον ΟΦΗ ο ίδιος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και εγχειρίστηκε από τον γιατρό του ΟΦΗ τον κ. Στεφανουδάκη στις 4 Ιουνίου, και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από τις αρχές Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook