Ύστερα από τρεις ημέρες διαλέξεων-ομιλιών και hands-on σεμιναρίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο με τίτλο “Data Driven World”, που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με τη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευόμενων και πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης και των υπολοίπων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κρήτης.

Στη λήξη του Συνεδρίου παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν σύντομα θα δημοσιοποιήσουν και τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου.

Το Συνέδριο που διήρκησε συνολικά τρεις ημέρες, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον φορέων και επιστημονικών ιδρυμάτων τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη ο Σύλλογος των Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης έχει δεχθεί σχετικές προτάσεις κοινής δράσης από κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα.

Οι διοργανωτές στην τελευταία θεματική συνεδρίαση εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο, όσο και στο σύνολο των ακαδημαϊκών-ερευνητικών ιδρυμάτων, των επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων και βέβαια στους χορηγούς της διοργάνωσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι ανελλιπώς παρακολούθησαν το σύνολο του προγράμματος. Ένα πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε μετά από 32 ομιλίες, μετά από 2 μεγάλα εξειδικευμένα σεμινάρια ένα για την Οικονομία, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τη Δημοσιογραφία και την Πολιτική και ένα για τη Δημόσια Υγεία και τα Δεδομένα Υγείας.  Και βέβαια με τη συμμετοχή ομιλητών από 3 Πανεπιστήμια, 4 Ερευνητικά Ιδρύματα, ένα Τεχνολογικό Ίδρυμα καθώς επίσης και με τη συμμετοχή στελεχών από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής και των Δεδομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook