Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κορασίδων, Τάκης Μπακογιώργος, βρέθηκε στα Χανιά και οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΟΑΧ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δίωρες προπονήσεις μαζί του.

Η ενημέρωση του ΟΑΧ για τις προπονήσεις που έγιναν μ τον κ. Μπακογιώργο:

Την ευκαιρία να απολαύσουν δύο δίωρες προπονήσεις με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κορασίδων, Τάκη Μπακογιώργο, είχαν το σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων. Οι νεαροί μπασκετμπολίστες δέχτηκαν με μεγάλο σεβασμό τις συμβουλές και τις οδηγίες από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, η παρουσία του οποίου στα Χανιά προέκυψε στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων που διατηρεί με τους ανθρώπους του ΟΑΧ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπακογιώργος: «Η παρουσία μου στα Χανιά έχει να κάνει με μία καθαρά φιλική σχέση που διατηρώ με τους ανθρώπους της ομάδας των Χανίων. Συνεργάζομαι μαζί τους χρόνια, τους εκτιμώ και με εκτιμούν. Ο λόγος της παρουσίας μου ήταν για να κάνω δύο δίωρες προπονήσεις και να τις ευχαριστηθώ καταρχήν ο ίδιος, να δω τα παιδιά, να τους περάσω μερικές καινούργιες ιδέες, αυτές που τουλάχιστον μπορώ να έχω, να τους περάσω μια διαφορετική φιλοσοφία -όσο μπορώ- και να περάσουμε γενικώς όλοι όμορφα στην προπόνηση».

Ο κύριος Μπακογιώργος έκανε κι ένα σχόλιο για ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τα ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ σε επίπεδο αγοριών και κοριτσιών σημειώνοντας ότι τα οικονομικά δεν είναι δυνατόν να μη βλάπτουν την εξέλιξη του αθλήματος και ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Κρήτη.

«Δυστυχώς οι εποχές είναι πολύ δύσκολες πλέον στην Ελλάδα όσον αφορά τα οικονομικά και όταν μπορέσουμε να ηρεμήσουμε θα βρούμε την πραγματική μας αξία. Υλικό υπήρχε και πάντα θα υπάρχει και ειδικότερα στην Κρήτη. Ίσως μάλιστα για μένα είναι η μοναδική περιοχή σε όλη τη χώρα που βρίσκεται πίσω, αν και κάποτε η Εθνική ομάδα έπαιρνε από την Κρήτη 3-4 παίκτες από την 12άδα. Μιλάω για τις μικρές Εθνικές ομάδες όπου είχε τύχει να είμαι τότε προπονητής. Τώρα όμως βρίσκουμε δύσκολα ένα-δύο, άρα κάτι συμβαίνει και αυτό που συμβαίνει είναι… αυτό που συμβαίνει σε όλους μας.

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάζουν τη δουλειά των προπονητών, των παιδιών και των παραγόντων. Ο αθλητισμός δεν είναι ένα αποκομμένο κομμάτι της κοινωνίας. Ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, είναι χαρά, είναι παιχνίδι, αλλά δεν παύει να έχει τα προβλήματά του. Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους και οικονομία είναι ο κινητήριος μοχλός της δουλειάς», σημείωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο κ. Μπακογιώργος πραγματοποίησε τις προπονήσεις στο κλειστό του ΕΑΚ Χανίων.

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων και το Τμήμα μπάσκετ τον ευχαριστούν θερμά για την παρουσία του και τις υποδείξεις του προς τους νεαρούς αθλητές αλλά και τους προπονητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook