Τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται το τελευταίο τρίμηνο στην υδροδότηση πολλών περιοχών του Ηρακλείου,  έθιξε με ερώτηση του στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός.

Ο κ. Λυγερός ανέδειξε τα προβλήματα των εκτεταμένων διακοπών στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές. Παράλληλα, πρότεινε στην διοίκηση της ΔΕΥΑΗ να κάνει μια ολοκληρωμένη ενημερωτική καμπάνια για τα ζητήματα της υδροδότησης της πόλης, ενώ επισήμανε ότι είναι υποχρέωση της δημοτικής επιχείρησης να παρέχει ποιοτικό νερό σε απόλυτη επάρκεια για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση, καθώς όπως είπε, το φράγμα του Αποσελέμη φαίνεται ότι δεν καλύπτει τη μεγάλη ζήτηση της πόλης.

Παράλληλα ο κ. Λαμπρινός υποστήριξε ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και η ΔΕΥΑΗ κράτησαν μετριοπαθή στάση στο ζήτημα, προτρέποντας τους δημότες να κάνουν οικονομία στο νερό.

Τέλος , ο δήμαρχος Ηρακλείου επισήμανε ότι οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση των απωλειών, που οφείλονται στο απαρχαιωμένο δίκτυο, αλλά και στις “κλοπές” νερού.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ,  Νίκος Φακουρέλης, απαντώντας στην ερώτηση των Ενεργών Πολιτών, τόνισε ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην υδροδότηση των περιοχών του Ηρακλείου, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την δημοτική επιχείρηση, όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά,  όταν ένα μεγάλο δίκτυο αδειάσει, χρειάζονται 10 -15 ημέρες για να επανέλθει στην αρχική του ισορροπία.

Τέλος, ο κ. Φακουρέλης υπογράμμισε ότι η ΔΕΥΑΗ αναμένει την έκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των δημοτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook