Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου απέστειλε την επισυναπτόμενη επιστολή στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργού για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Απευθύνει παράλληλα έκκληση για ψυχραιμία στους συναδέλφους επαγγελματίες Ιδιοκτήτες Ταξί προκειμένου να σταματήσουν οι ακραίες μορφές διαμαρτυρίας στην καρδία της κρισιμότερης τουριστικής περιόδου.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ώρα στο Ηράκλειο αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως οξυμένη μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Ο κλάδος των ταξί αντιμετωπίζει σήμερα σωρεία προβλημάτων, με πλέον προφανή τη μείωση της επιβατικής κίνησης, την αύξηση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης των οχημάτων, τον ήδη μεγάλο αριθμό αδειών που περιορίζει το μεταφορικό έργο κλπ

Η πλήρη απελευθέρωση του κλάδου ειδικά για τους συναδέλφους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι προ 3ετίας αγόρασαν τις άδειες τους σε πολύ υψηλή τιμή και δεν έχουν κάνει ακόμη απόσβεση, θα είναι καταστροφική.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που διέπουν τον κλάδο των ταξί και την κρίσιμη τουριστική περίοδο που διανύουμε, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη διαλόγου προκειμένου να πρυτανεύει η λογική και να τεθούν συγκεκριμένα όρια και δεσμεύσεις αναφορικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος και τις συνέπειες που θα υπάρξουν στον κλάδο.

Κύριε Υπουργέ
Έχοντας τη σιγουριά ότι όλα τα παραπάνω θα τύχουν του ενδιαφέροντός σας, θα βρισκόμαστε στη διάθεσή σας όπου πιστεύετε ότι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook