Τελευταία ενημέρωση 12:25

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στις Ποταμιές Πεδιάδας. Ευτυχώς δεν απειλούνται σπίτια καθώς η πυρκαγιά καίει έκταση αρκετά μακριά από τον οικισμό.

Στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει στηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου συμμετέχουν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 24 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα και οχήματα του δήμου.

Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο αυτήν την ώρα , ενώ ευτυχώς δεν απειλούνται σπίτια καθώς η πυρκαγιά καίει έκταση αρκετά μακριά από τον οικισμό.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και ελικόπτερο της ΠΥ έχει δεσμευτεί για την μεγγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο. Η Πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού βρίσκεται επί ποδός καθώς εκτός από τη φωτιά στις Ποταμιές, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα και στο Καβούσι Ρεθύμνου, δυτικά της Μονής Αρκαδίου.

Οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ μερική επιφυλακή ισχύει για τις ΠΥ σε Χανιά και Λασίθι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook