Είπαν στον δάσκαλό τους ευχαριστώ για τα τόσο σημαντικά, ενδιαφέροντα και ουσιαστικά εφόδια που τους έδωσε

Τιμητική βραδιά για τον άξιο Μουσικό και Άνθρωπο, Γιώργο Καλούτση, πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Ιουνίου στο ΚΑΜ, έπειτα από συνωμοσία μαθητών, χορωδών και συναδέλφων του, αλλά και συντελεστών του Δήμου Χανίων, προκειμένου να κρατηθεί μυστική αυτή η συνάντηση και να είναι έκπληξη για τον ίδιο, σαν δείγμα της ευγνωμοσύνης και της ευχαρίστησής τους για τα τόσο σημαντικά, ενδιαφέροντα και ουσιαστικά εφόδια που τους έδωσε μέσω της καλής μουσικής που τους προσφέρει χρόνια τώρα.

Η ιδέα για αυτό το αφιέρωμα ήταν του Γιάννη Μανιτάκη και ο Γιάννης Γιαννακάκης με την Αριστέα Ξανθουδάκη το υλοποίησαν. Μήνες δούλεψαν για αυτή την παράσταση, ζητώντας συμμετοχή από όλους τους παλιούς μαθητές και τώρα συναδέλφους.

Ο Νίκος Περάκης πρωτεργάτης στην παρουσίαση και σαν μαέστρος και σαν πιανίστας, δούλεψε και διηύθυνε τις δύο χορωδίες, την Καντιλένα και την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων, ενώ έγραψε και την “Καλουτσιάδα”, ένα έργο για 9 χέρια στο πιάνο που το έπαιξε με πλήρη ευφορία η πιανιστική παρέα που το ανέλαβε!

Ήταν ευχάριστη η στιγμή για τον τιμώμενό μας μουσικό, καθώς η βραδιά είχε πολλά συγκινησιακά δρώμενα με αναφορές στο πρόσωπό του για την εμπνευσμένη, εφευρετική, ευαίσθητη, ακούραστη και πιστή στην καλή μουσική δουλειά του. Για όλα αυτά μιλησαν οι χορωδοί, οι πρώην μαθητές του, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αλλά και τα 2 παιδιά του Γιώργου Καλούτση, ο Ίων και η Φλωρεντίνη!

Για τον Γιώργο Καλούτση σαν δάσκαλο μουσικής και τα χαριτωμένα παραλειπόμενα από την μαθητική τους ζωή μαζί του μίλησαν, μέσω βίντεο, παλιοί μαθητές του και πλέον συνάδελφοι, που ζουν μόνιμα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι προετοιμασίες για τα βίντεο, οι κρυφές πρόβες με τις χορωδίες, ένα βιβλίο αφιερωμένο σε εκείνον, όπου μέσα γράψαμε τις σκέψεις μας για το πρόσωπό του, έδειξαν την εκτίμηση που τρέφουν όλοι όσοι ωφελήθηκαν από την ανεξάντλητη δράση του στα Χανιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε πολλές φορές, αλλά που με την στωικότητά του και την αγάπη του για την μουσική τις ξεπέρασε! Η δράση του εκτείνεται σε όλη την Κρήτη, αρκετά χρόνια τώρα και παντού υπολογίζουν την αξία του.

Μετά τα τραγούδια από τις δύο χορωδίες πήρε το λόγο ο Γιώργος Καλούτσης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμή που του έγινε, αλλά και την έκπληξή του. Με την σεμνότητα που τον διακρίνει, μας αφηγήθηκε τις προσπάθειές του και την διαρκή εργασία του για να φέρει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στο πολύχρονο έργο του!

Τα αποτελέσματα λοιπόν είναι άριστα και είδαμε τον απόηχο της καλής εκπαίδευσης να περπατάει στον χρόνο ασταμάτητα!

Θα θυμόμαστε πολύ καιρό αυτή την συνάντηση όπως θυμόμαστε και όλα τα χρόνια που περάσαμε μαζί, στην υπηρεσία αυτής της πανέμορφης τέχνης της μουσικής!

Πολλά μπράβο σε όλους που δούλεψαν με τόση θέληση και αγάπη, για να τιμήσουμε όλοι τον σπάνιο άνθρωπο, δάσκαλο, συνάδελφο και φίλο Γιώργο Καλούτση!

Μία μουσική συνομωσία – A musical conspiracy : Γιώργος Καλούτσης – 12/06/2016 – Κέντρο from Charilaos Margiolakis on Vimeo.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook