Τα παράνομα μπλόκα και τους ελέγχους Ελλήνων πολιτών από Γερμανούς αστυνομικούς της δύναμης της Frontex που δρα στη Σάμο κατήγγειλε με σημερινή του Γραπτή Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του η οποία απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «σύμφωνα με δημοσίευμα στις 12/6/2016 της εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», την Τετάρτη 8/6/2016  στην ενδοχώρα της νήσου Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κέρβελης, στη διασταύρωση Ποσειδωνίου – Παλαιοκάστρου, Γερμανοί αστυνομικοί με διακριτικά «POLIZEI» που δρουν στη Σάμο στο πλαίσιο και υπό την αρμοδιότητα της Frontex, έστησαν μπλόκο ακινητοποιώντας παρανόμως διερχόμενο όχημα Ι.Χ. και προέβησαν σε εξακρίβωση στοιχείων του οδηγού ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης».

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοια αφού όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές έρευνες αντίστοιχο περιστατικό με πρωταγωνιστές πάλι προσωπικό της  Frontex έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2015 όταν και έγινε πάλι έλεγχος ταυτότητας σε Έλληνα πολίτη.

Στη συνέχεια με την Ερώτηση καταγγέλεται ότι «η παράνομη αυτή δράση των Γερμανών αστυνομικών της δύναμης της Frontex αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία της Σάμου και συνιστά κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας αφού πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση δημόσιας εξουσίας για την προστασία της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας όπως είναι ο έλεγχος και η εξακρίβωση στοιχείων Ελλήνων πολιτών ασκείται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία».

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ρωτά  την Ευρωπαική Επιτροπή «ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να σταματήσουν οι Γερμανοί αστυνομικοί της  Frontex να προβαίνουν στις παραπάνω παράνομες δράσεις και να εξαναγκαστούν να τηρούν  το Ελληνικό δίκαιο και το δίκαιο της Ε.Ε.;».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Νότη Μαριά:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα στις 12/6/2016 της εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», την Τετάρτη 8/6/2016  στην ενδοχώρα της νήσου Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κέρβελης, στη διασταύρωση Ποσειδωνίου – Παλαιοκάστρου, Γερμανοί αστυνομικοί με διακριτικά «POLIZEI» που δρουν στη Σάμο στο πλαίσιο και υπό την αρμοδιότητα της Frontex, έστησαν μπλόκο ακινητοποιώντας παρανόμως διερχόμενο όχημα Ι.Χ. και προέβησαν σε εξακρίβωση στοιχείων του οδηγού ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα, αυτό αποτελεί το δεύτερο  επιβεβαιωμένο περιστατικό παράνομης δράσης από το προσωπικό της Frontex αφού υπάρχει αναφορά και για αντίστοιχο περιστατικό ελέγχου ταυτότητας Έλληνα πολίτη το καλοκαίρι του 2015.

Η παράνομη αυτή δράση των Γερμανών αστυνομικών της δύναμης της Frontex αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία της Σάμου και συνιστά κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας αφού πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση δημόσιας εξουσίας για την προστασία της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας όπως είναι ο έλεγχος και η εξακρίβωση στοιχείων Ελλήνων πολιτών ασκείται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία.

Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή:

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να σταματήσουν οι Γερμανοί αστυνομικοί της  Frontex να προβαίνουν στις παραπάνω παράνομες δράσεις και να εξαναγκαστούν να τηρούν  το Ελληνικό δίκαιο και το δίκαιο της Ε.Ε.; ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook