Μια περίεργη υπόθεση με ναρκωτικά και οπλισμό απασχολεί την τελευταία εβδομάδα την ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί εντόπισαν 200 κιλά κάνναβης και 20 χειροβομβίδες σε ορεινή και δύσβατη περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς, πλην όμως κανένας δεν εμφανίστηκε για την παραλαβή των ναρκωτικών ουσιών και των όπλων.

Έτσι, η συμμορία δεν εντοπίστηκε και στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν, προ ημερών, σε ορεινή, δύσβατη και δασώδη περιοχή στον Αμάραντο Κόνιτσας του νομού Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλυμμένο με φτέρες και νάιλον, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– εννέα σάκοι που περιείχαν 189 δέματα με κάνναβη βάρους 200.625 γραμμαρίων
– 20 χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου χωρίς πυροσωλήνα
– δύο μεταλλικά κυτία, που περιείχαν 20 πυροσωλήνες
– μία γεμιστήρα πολεμικού όπλου kalasnikov με είκοσι εννέα φυσίγγια των 7,62 mm .

Η υπόθεση αξιολογήθηκε από τους αξιωματικούς ως ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς αφορούσε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, ωστόσο, παρά την κινητοποίηση, μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκαν οι δράστες.

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook