Τα έψαλε ο Νότης Μαριάς στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις για τα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου στην Ελλάδα και  την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, μιλώντας χθες 14/6/2016 κατά τη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικής & Νομισματικής Πολιτικής και Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό εξάμηνο του 2016 και ιδίως την απασχόληση.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η αποτυχημένη συνταγή του μνημονίου που εφαρμόζεται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα οδήγησε το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και γέμισε τη χώρα με στρατιές ανέργων οι οποίοι έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο. Έτσι η Ελλάδα είναι πλέον πρωταθλήτρια στην ανεργία γενικώς αλλά και στην ανεργία των νέων ειδικότερα με πολύ υψηλά ποσοστά. Επιπλέον με  δεδομένη τη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας αλλά και την επιβολή επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% η Ελλάδα αποστερείται κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας.

Μάλιστα η κατάσταση αυτή, συνέχισε ο Νότης Μαριάς επιβαρύνεται και λόγω της αναβολής ρύθμισης του Ελληνικού χρέους.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ζητώντας από τον Β. Ντομπρόβσκις να απαντήσει πως και πότε πρόκειται να μειωθεί η ανεργία, επισημαίνοντάς του ότι η Ελληνική νεολαία δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτήν την κατάσταση και να περιμένει 15 χρόνια για να μπορέσει να βρει δουλειά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook