Για τον λόγο διακοπής του έργου παράκαμψης Τοπολίων ρωτά τον Περιφερειάρχη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Στην Ερώτησή του ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής:

Κε  Περιφερειάρχη,

Από το 2013 έχει υπογραφεί η πράξη ένταξης έργου που αφορά στην βελτίωση του επαρχιακού δρόμου Καλουδιανά-Τοπόλια-Έλους σε 9563 μ. με παράκαμψη των οικισμών Τοπολίων και Έλους και στη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου. Το έργο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της, αυξάνοντας την επενδυτική δραστηριότητα του τόπου αλλά κυρίως την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου. Η παράκαμψη αυτή οδηγεί σε έναν πολύ όμορφο τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες ανά έτος, ο οποίος δεν έχει τύχει του ανάλογου ενδιαφέροντος για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Είναι χαρακτηριστική δε η δυσκολία πρόσβασης λόγω του πεπαλαιωμένου και επικίνδυνου οδικού δικτύου.

Βρισκόμαστε αισίως στα μέσα του 2016, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, και το έργο έχει κυριολεκτικά  παγώσει. Η διακοπή των εργασιών της εκτέλεσης του έργου το τελευταίο διάστημα έρχεται να εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής για την καθυστέρηση του έργου, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο ούτε το έτος που διανύουμε.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι  η Περιφέρεια Κρήτης έχει εξασφαλίσει το ποσό των 17 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α., δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι οι εργασίες έχουν παύσει εδώ και καιρό και δεν φαίνεται να προχωρά η υλοποίηση του.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη, ποιος είναι ο λόγος της διακοπής της εκτέλεσης του έργου της παράκαμψης Τοπολίων, πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες και πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο;"