Με την συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν  «Οι ημέρες έκφρασης και δημιουργίας του δικτύου TEACHERS4EUROPE» στις 16-17 Ιουνίου στο Ηράκλειο.

Το διήμερο πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση, συνεργασία και υποστήριξη  της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Η εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe υλοποιείται  στην χώρα μας για πέμπτη συνεχή χρονιά  με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με πρωτοβουλία της Ανιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Έχει στόχο αφενός να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών  επί των εξελίξεων  των ευρωπαϊκών θεμάτων και αφετέρου να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους  εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση της τέχνης και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας. 

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο  Ηρακλείου ώρα 17.30 οι μαθητές του δικτύου  πρόκειται να παρουσιάσουν στιγμιότυπα από τα σχέδια εργασίας που υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά., ενώ την έναρξη του διημέρου θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Περουλάκης Αργύρης και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος Λεωνίδας.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου  αντίστοιχα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ώρα  18.00 στο Α΄μέρος  οι προσκεκλημένοι εισηγητές θα αναπτύξουν τις ομιλίες τους προσκαλώντας σε γόνιμο διάλογο τους συμμετέχοντες, ενώ στο Β΄μέρος θα παρουσιαστούν σχέδια εργασίας που υλοποίησαν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,εκπαιδευτικά παιχνίδια  που σχεδιάστηκαν από 26 μέλη του δικτύου T4E, εκπαιδευτικούς και πρεσβευτές από όλη την Ελλάδα, καθώς και πρωτότυπες δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο 2/θέσιο Δ.Σ. Αρμένων Σητείας στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του προγράμματος ΕRASMUS  στον ν. Λασιθίου.

Το διήμερο ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του δικτύου Teachers4Europe  στηρίζουν επίσης η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το Εργαστήριο  Εκπαιδευτικής Πολιτικής , Έρευνας , Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής  Συνεργασίας του τμήματος  Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο διήμερο αυτό  οι μαθητές και εκπαιδευτικοί   που ανήκουν στο δίκτυο Τ4Ε από το 2011 εκφράζονται και δημιουργούν  με πολλαπλούς τρόπους, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής και ευρύτερα  της τοπικής κοινότητας  σε θέματα που άπτονται των αξιών, του έργου και της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν προσεγγίσει στην τάξη. 

Στις ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  προσκαλούνται επιπλέον  επιστημονικοί συνεργάτες και πρεσβευτές της  δράσης Τ4Ε από την υπόλοιπη Ελλάδα  όχι απλά για  να ενισχύσουν  τις συνέργειες ανάμεσα στο δίκτυο και τη διάχυση της δράσης, αλλά προκειμένου κυρίως να αναδείξουν  τη βιωματική διάσταση  ενός κρίσιμου ζητήματος που σχετίζεται  με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο άγγιξε έντονα και χαρακτήρισε τον τόπο τους. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook