Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Στέλλας και της Κωνσταντίνας Καλογεροπούλου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης νεανίδων που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 18 Ιουλίου στην Ουγγαρία. Οι δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατέκτησαν συνολικά 5 μετάλλια, με τη Στέλλα να καταρρίπτει τρία πανελλήνια ρεκόρ που της χάρισαν ισάριθμα ασημένια μετάλλια και την Κωνσταντίνα να κατακτά 1 χρυσό και 1 χάλκινο.

Συγκεκριμένα, η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου ήταν 1η στη σκυταλοδρομία ανοικτής θάλασσας 4×3000μ., κολυμπώντας σε 1 ώρα 25 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα και κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο μαζί με τις Στέλλα Τσουγκριάνη, Ιωάννα Κυριάκη και Δήμητρα Φυργαδιώτη. Το αργυρό μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου ήρθε στα 1500μ. επιφάνεια με χρόνο 14.16.63.

Η Στέλλα Καλογεροπούλου ήταν 2η στα 800μ. επιφάνεια με χρόνο 07.19.00, επίδοση που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ καθώς επίσης και η προσπάθειά της στα 400μ. επιφάνεια, που την ανέδειξε αργυρή πρωταθλήτρια Ευρώπης με χρόνο 03.27.60. Το τρίτο αργυρό μετάλλιο για την Στέλλα Καλογεροπούλου ήταν στη σκυταλοδρομία 4×100μ. επιφάνεια, το οποίο κατέκτησε μαζί με τις Ντουμανίδη, Σούλη και Χρηματοπούλου, με τον χρόνο που σημειώθηκε (02.52.37), να αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Οι δύο αδερφές δηλώνουν ενθουσιασμένες για τις επιτυχίες που σημείωσαν και για την εμπειρία που έζησαν στην Ουγγαρία ενώ θέτουν πλέον ανάλογους στόχους στην πορεία του χρόνου. Όπως δηλώνει η Στέλλα Καλογεροπούλου: «ήταν απίστευτη εμπειρία! Το πανευρωπαϊκό ήταν διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου. Κατάφερα να κατεβάσω πάρα πολύ  τους χρόνους μου χάρη στην πίστη και τη βοήθεια του προπονητή μου (σημ. Ηλία Καλαμαρίδη). Είχα φορμαριστεί, ήμουν έτοιμη και… δικαιώθηκα. Τώρα, έχω μπροστά μου μία καινούργια χρονιά όπου πρόκειται ν’ αλλάξω κατηγορία και να περάσω σε αυτή των γυναικών. Τα πράγματα θα είναι σίγουρα πολύ πιο δύσκολα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου: «προσπαθήσαμε πάρα πολύ ώστε να καταφέρουμε να είμαστε στο βάθρο στο πανευρωπαϊκό και είμαστε πολύ ευχαριστημένες γι’ αυτό που πετύχαμε. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ, κάναμε καθημερινά προπόνηση και για πολλές ώρες. Το αποτέλεσμα που φέραμε ήταν αξιοπρεπές. Ήταν αυτό που επιζητούσαμε. Στόχος μου πλέον είναι και την επόμενη χρονιά να μπορέσω να έχω ανάλογα αποτελέσματα και να καταφέρω να μπω και πάλι στην Εθνική ομάδα».

Πλέον τα βλέμματα του ενδιαφέροντος στρέφονται στον Αντώνη Τσουρουνάκη ο οποίος συνεχίζει την προετοιμασία του υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Ηλία Καλαμαρίδη, προκειμένου να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου, επίσης στην Ουγγαρία.

Πηγή: nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook