Ραντεβού στο Σύνταγμα εν μέσω έντονων διαξιφισμών κυβέρνησης – ΝΔ δίνουν αυτήν την ώρα όσοι ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα «Παραιτηθείτε» με αίτημα «εκλογές τώρα», με τον κόσμο να προσέρχεται διαρκώς στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση άρχισε με το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «ας αρχίσουν οι χοροί» το οποίο οι διοργανωτές διάνθισαν με διάφορες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν και άλλα μεγάλα άσματα  όπως «Δε λες κουβέντα» και το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», αλλά και σφυρίχτρες και μερικά «ουου» στο άκουσμα δηλώσεων Τσίπρα από τα μεγάφωνα.

Ένα από τα συνθήματα που ακούγονται είναι το «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο» ενώ άλλοι φώναζαν «Τσίπρα ψεύτη παραιτήσου». Χαρακτηριστική άλλωστε είναι μια σημαία διαδηλωτή με σύνθημα «Go home Tsipras».

«Δεν σε θέλει ο λαός παρ’τη χούντα σου και μπρος», «Κλέφτες – κλέφτες» και «Αλήτες – φασίστες –ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΕΣ» είναι από τα συνθήματα που ακούστηκαν ακόμη. Λίγο μετά τις 7 εκτιμάται ότι οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα δεν ξεπερνούν τις 2.500. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει εμφανιστεί κάποιος πολιτικός.

«Εεε. Οοο. Τον Καρανίκα ζούμε να δούμε υπουργό» φωνάζουν κάποιοι και ζωντανεύει το πλήθος.

Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης αφότου ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στην συγκέντρωση ως «κίνημα κατσαρόλας» που κινείται «στα όρια της συνταγματικής ανοχής».

Η δήλωση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης με τη ΝΔ τις τελευταίες ημέρες να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους αφού μετά τον υπουργό Παιδείας τη σκυτάλη κατά της εν λόγω συγκέντρωσης πήραν ο Πάνος Σκουρλέτης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από την πλευρά της ΝΔ σειρά είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής. «Η υπερφορολόγηση πλήττει τους πιο αδύναμους, οι πολίτες αισθάνονται εξαπατημένοι και γι’ αυτό αγανακτούν. Γιατί τέτοιος πανικός για μια τέτοια συγκέντρωση;» είπε  ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει: «Να μην ενοχλείστε όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται, δικαίωμα στις συγκεντρώσεις δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί «ταξικό διχασμό».

Καθιστώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών σήμερα. Θα καταδικάζουμε φαινόμενα βίας και προπηλακισμού από όπου και αν προέρχονται, σημείωσε

Την ίδια ώρα οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, που έχει οριστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συγκέντρωση θα γίνει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν τη στάση εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε μήνυμά τους, οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Παρά το αίτημά μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ η οποία ανακοινώθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα της συγκέντρωσης (και ενώ πρώτα είχαν πατηθεί πάνω από 20,000 διαδικτυακές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στην σελίδα μας) δεν είχαμε μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

«Αποφασίσαμε λοιπόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και για την ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ τους από και προς την πλατεία Συντάγματος με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταφέρουμε την ώρα της συγκέντρωσης για λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18:30 μ.μ

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook