Επιστολή από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή απεστάλει προς τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου σχετικά με την Ανώνυμη Εταιρία της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου και τα μηχανήματα καθαρισμού που βρίσκονται στον Δήμο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε η «ΕΚΑΡ – Αναπτυξιακή», Ανώνυμη Εταιρία της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, διαλύθηκε πρόσφατα μετά από απόφαση των πέντε Δημοτικών Αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης να μη συμμετάσχουν πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη εκ του νόμου πια η Περιφέρεια Κρήτης και κατ΄ επέκταση και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης δε μπορούν να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με ποσοστό της τάξης του 50% συν μία μετοχή για αυτό και η ΕΚΑΡ τελεί αυτή τη στιγμή υπό εκκαθάριση.
Τα μηχανήματα ωστόσο της εταιρίας, τα οποία είναι ιδιοκτησία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, βρίσκονται ήδη στην περιοχή του Δήμου σας για να εκτελέσουν εργασίες καθαρισμού (στο επαρχιακό οδικό δίκτυο) τις οποίες οφείλει να συνδράμει και ο Δήμος Αγίου Βασιλείου προχωρώντας σε καθαρισμό του δημοτικού οδικού δικτύου, που ανήκει στην αρμοδιότητά σας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης μετά την επίσκεψη τη δική μου και των Περιφερειακών Συμβούλων στην πληγείσα από την πυρκαγιά περιοχή του Δήμου σας, ανέλαβε την υποχρέωση να αναθέσει μελέτη για την αντιπυρική προστασία σε συνεργασία με το Δήμο σας καθώς και να εξετάσει το θέμα της αξιοποίησης του ποταμού μεταξύ Ακουμίων και Σακτουρίων για σκοπούς πυρόσβεσης.
Ευελπιστώ στη μεταξύ μας αγαστή συνεργασία για την προώθηση των παραπάνω ζητημάτων, την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών στην πληγείσα περιοχή και την καλύτερη αντιπυρική προστασία αυτής.

Με εκτίμηση,Μαρία Λιονή

Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης