Ως εποικοδομητική χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Κατοίκων και Επιχειρηματικών της συνοικίας του Κουμ Καπύ την συνάντηση που είχε με την δημοτική αρχή για τα προβλήματα της περιοχής.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Σε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων και επιχειρηματιών του Κουμ Καπί.

Συζητήθηκαν και συμφωνήθηκε να γίνουν τα εξής: Να δοθεί ένα επιπρόσθετο κονδύλι ώστε επιτέλους να αποκατασταθεί το πεζοδρόμιο, να γίνουν κάποιες βασικές υποδομές στην μικρή παραλία ώστε να μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει το μπάνιο του (αποδυτήρια, κρεμάστρες για τα ρούχα, ντουζιέρες) καθώς ακόμα να αφαιρεθούν παλιές χαλασμένες και επικίνδυνες τέντες που εγκαταλείφθηκαν από παλιούς επιχειρηματίες της περιοχής.

Ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής που συζητήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Ξανθουδάκη είναι εκείνο των σιφωνίων από τα οποία αναδύονται άσχημες οσμές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και για την επίλυση του θα τοποθετηθούν καπάκια. Σημαντική δέσμευση δόθηκε να γίνει παρέμβαση ώστε να φύγουν τα χαλάσματα από τα γκρεμισμένα ερείπια που μολύνουν την γειτονιά μας στην οδό Νικηφόρου Φωκά καθώς ακόμα και οι αποκρουστικές διαφημιστικές πινακίδες.

Επίσης ο Δήμαρχος σκοπεύει να εξετάσει και να παρέμβει για τις αυθαίρετες κατασκευές πάνω στην οδό Νικηφόρου Φωκά. Το πιο σημαντικό που καταφέραμε είναι να πείσουμε τον Δήμαρχο να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται οι επιχειρηματίες λόγω της εγκατάλειψης της περιοχής και να αλλάξει την κατηγορία ζώνης χρέωσης τραπεζοκαθισμάτων από Β σε Γ για την καινούργια χρονιά.

Έγινε επίσης συζήτηση για την πρόοδο της μελέτης αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί που είναι υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημήτρη Τσακαλάκη.

Η μελέτη προχωράει κανονικά και πρόθεση του Δήμου παραμένει η αναζήτηση χρηματοδότησης μετά τη λήξη της μελέτης. Τέλος, θα εφαρμοστεί ακόμα η απαραίτητη σηματοδότηση στην περιοχή ώστε να απαγορευτεί η κίνηση των αυτοκινήτων τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook