Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, λίγη ώρα μετά την άφιξή του στα Χανιά, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, δηλαδή τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας. 

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος και ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ενώ στην συνέχεια ο κ.κ. Βαρθλομαίος ευλόγησε ένας προς έναν όλου ςόσοι εργάζονται στην ΟΑΚ και για τις εργασίες της Συνόδου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «εις τα ίδια», εκφράζοντας την βαθιά ευγνωμοσύνη του Ιδρύματος δια την επιλογή της ΟΑΚ ως τόπου διεξαγωγής της Συνόδου. Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Αμφιλόχιο, ως και τον Γεν. Δντή  Δρ. Ζορμπά, ως και όλους τους συντελεστές και συνεργούς που συνέβαλαν εις την προετοιμασία της Ακαδημίας ως τόπος διεξαγωγής της Συνόδου. «Ευχόμεθα όλες οι Εκκλησίες να προσέλθουν και να μετέχουν εις το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός που από κοινού αποφασίσαμε» σημείωσε ο Παναγιώτατος.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook