Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στα πλαίσια της συζήτησης για τον νέο Αναπτυξιακό.

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στους προηγούμενος Αναπτυξιακούς Νόμο, οι οποίοι δημιούργησαν «προσδοκίες ανάπτυξης χωρίς αντίκρυσμα», αφού αγνοήθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ ευνοήθηκαν οι μεγαλοεπενδυτές. Χαρακτηριστικά όπως τόνισε «στο 5% των επενδυτικών σχεδίων, μοιράστηκε το 50% των επιδοτήσεων».

Συνέχισε την ομιλία του υπερασπιζόμενος τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και επιδιώκει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας «σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.»

Επιπλέον, ο νέος Νόμος, περιλαμβάνει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, μείωση της γραφειοκρατίας και σταθερή φορολογική αντιμετώπιση. Δίνει έμφαση στη στήριξη νέων αλλά και υφιστάμενων επιχειρήσεων με έμφαση στην απασχόληση νέων επιστημόνων.

Τέλος, ανέφερε ότι κατηγορείτε η κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να καταθέσει στη Βουλή τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ παρέλαβε 2.200 επενδυτικά σχέδια ανενεργά με συμβασιοποιημένες οφειλές τουλάχιστον 2,4 δις.