Η ενίσχυση των σχέσεων με έμφαση στο τουρισμό και στο εξαγωγικό εμπόριο συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ομόλογο του Περιφερειάρχη Trnava της Σλοβακίας Tibor Mikus που επισκέπτεται την Κρήτη.

Στην συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία και του επίτιμου Προξένου της Σλοβακίας στο νησί μας Σταύρου Πατεράκη, ο Περιφερειάρχης Trnava εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Κρήτης τον θαυμασμό του για την ιστορία, το περιβάλλον, την φύση του νησιού μας, και όπως είπε δεν είναι τυχαίο που ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών του επιλέγουν την Κρήτη για διακοπές.

«Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τις συνεργασίες που μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω μεταξύ των Περιφερειών μας στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, του τουρισμού, του εξαγωγικού εμπορίου κ.α.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο τουρισμό, καθώς πάρα πολλοί συμπατριώτες μου επιλέγουν για διακοπές την Κρήτη τα τελευταία χρόνια. Εκτιμώ ότι υπάρχουν περιθώρια να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και σε άλλους τομείς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Trnava Tibor Mikus.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων με έμφαση στο τουρισμό: «Συζητήσαμε με τον συνάδελφο Περιφερειάρχη το πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ των δυο Περιφερειών, της Κρήτης και της Trnava, τη Σλοβακία ευρύτερα. Βεβαίως ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στο τουρισμό, στο εξαγωγικό μας εμπόριο.

Μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε και με την συνεργασία του επίτιμου Προξένου κ. Πατεράκη να υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Σλοβακία στη Κρήτη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook