Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται σχεδόν οι μισές ομάδες του Νοτίου ομίλου της FL2 λόγω των σεναρίων που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάσουν στο τέλος της περιόδου.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ τη περασμένη Παρασκευή με την οποία η διοργανώτρια αρχή ενημέρωνε ότι στο ΔΣ της Τρίτης θα αποφασίσει πόσες ομάδες θα πέσουν από κάθε όμιλο.

Με τα έως τώρα δεδομένα γνωρίζαμε ότι από τον Νότιο όμιλο ο οποίος ξεκίνησε με 16 ομάδες λόγω της απόσυρσης του Αιγάλεω και της Καλαμάτας θα έπεφταν τρεις ομάδες ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των πέντε που προέβλεπε η προκήρυξη. Μετά δε, των αποβολών της Α.Παρασκευής και του Κεραυνού Κερ. ψάχναμε ακόμα μια, με την μάχη της παραμονής να απλουστεύει για πολλές ομάδες.

Αμ δε! Οι ομάδες προφανώς λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο (ΕΠΑΕ), τουλάχιστον αν πιστέψουμε τη φημολογία.

Η ΕΠΑΕ λοιπόν, φέρεται πως υιοθετεί την πρόταση για υποβιβασμό πέντε ομάδων χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές Αιγάλεω και Καλαμάτα, θεωρώντας ό,τι οι δυο αυτές ομάδες από τη στιγμή που δεν δήλωσαν συμμετοχή δεν θεωρούνται υποβιβασθείσες αλλά απλά μη συμμετέχουσες.

Σημαντική σημείωση, ότι όλα αυτά προβλέπονται από την προκήρυξη η οποία επιτρέπει στην ΕΠΑΕ να αποφασίσει για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν. Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 παράγραφος 5 αναφέρεται: «Σε περίπτωση που ΠΑΕ δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ή ομάδα που μετέχει στο Πρωτάθλημα και δεν κατέρχεται να αγωνισθεί μετά από τελεσίδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ή από απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, σε τρεις συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέλησή της, τότε ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν απευθείας στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία, θα αποφασισθεί από το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας».

Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, το Δ.Σ. της Τρίτης θα αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς ειδικά στον Νότιο όμιλο οι ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία είναι πολλές. Από τον Ασπρόπυργο, τον ΑΟΧ, τον Πανηλειακό έως τη Χερσόνησο που παλεύουν για την αποφυγή μόνο ΜΙΑΣ θέσης. Αν τώρα γίνουν τρεις οι θέσεις τότε, κλάψτα Χαράλαμπε…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook