Για συμπόρευση κράτους εκκλησίας έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε στους Προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο Νεώριο του Μώρο.

Ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στους Πατριάρχες της Ορθοδοξίας που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, ανέφερε ότι κράτος και εκκλησία ενώνονται από το έργο της φροντίδας των ανθρώπων, του ποιμνίου και τόνισε πως κοσμικοί και Εκκλησία μπορούν να πορευτούν μαζί στη θεραπεία των προβλημάτων των πολιτών:

“Μας ενώνει το τρυφερό έργο της φροντίδας των ανθρώπων εσείς με το κοινωνικό σας έργο και τη φροντίδα της ψυχής και εμείς με τη δράση μας και την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων και αυτό αποδεικνύει ότι κοσμικοί και Εκκλησία μπορούν να πορεύονται μαζί στη θεραπεία των προβλημάτων του ποιμνίου, των πολιτών” δήλωσε ο κ.Κοτζιάς.

 

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Κοτζιά για τη φιλοξενία και το δείπνο ευχήθηκε στον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης “δύναμη και φωτισμό” για να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίση που περνούν οι πολίτες της χώρας, ενώ ανέφερε ότι η Σύνοδος συμβάλλει στην ενότητα των Ορθοδόξων εκκλησιών οι οποίες αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα από θρησκευτική μισαλλοδοξία:

“Η Μεγάλη και Αγία Σύνοδος συμβάλλει στην ενότητα και την παγκόσμια προβολή του μηνύματος της Ορθοδοξίας η οποία δεν αποτελεί πολιτικό μόρφωμα ή φιλοσοφική δοξασία αλλά την αποκαλυφθείσα σωτήριον αλήθεια της ζωής της επιγείου και της αιωνίας. 

Συγχαίρουμε Υπουργέ για την προσφορά στον ελληνικό λαό για τη δύσκολη αυτή περίοδο και σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και το δείπνο και μάλιστα στην ιστορική, ηρωική και αγιοτόπο μεγαλόνησο της Κρήτης, πολύτιμο τμήμα της Εκκλησίας του Αγιοτάτου Οικουμενικού Θρόνου.

Ευχόμαστε στον Πρωθυπουργό και στα μέλη της κυβέρνησης υγεία και δύναμη και φωτισμό ώστε να συμβάλλετε ουσιαστικά στην αντιμετώπισης της παρούσης, παροδικής κρίσης ώστε να συνεχίσει ο λαός την ειρηνική συνύπαρξη.”

 

Οι προκαθήμενοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας έφτασαν στο Νεώριο του Μώρο όπου τους παρατέθηκε δείπνο στις 19.30 συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook