Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζυμβραγού, εόρτασαν την Τρίτη 16 Ιουνίου την επέτειο των 120 χρόνων της Μάχης του Δρομονέρου, μια σημαντική στιγμής της τοπικής ιστορίας καθ' ότι η έκβαση της μάχης αυτής ήταν καθοριστική    για την απελευθέρωση της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του  πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης , πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το  εύρος του προκειμένου,να λειτουργήσει  ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας.

Κεντρικός  ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ.Νικόλαος Καλογεράκης  Ιατρός, εγγονός ήρωα επαναστάτη, εκείνης της περιόδου, ο οποίος με την γραφική και εμπεριστατωμένη αναφορά του στα γεγονότα της εποχής εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, εκπρόσωπος του ΑΤ Βουκολιών, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.