Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Δήμου Ιεράπετρας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 με την ομάδα των Αγροτών να κατακτά αήττητη την 1η θέση.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στον μεγάλο τελικό οι Αγρότες νίκησαν τον Εμπορικό Σύλλογο με σκορ 61 – 53, κατακτώντας έτσι τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας, ενώ λίγο νωρίτερα στον μικρό τελικό οι Μηχανικοί κέρδισαν 63 – 51 τους Ξενοδόχους και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο της διοργάνωσης.

Στο τουρνουά, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας, έλαβαν μέρος δέκα ομάδες με τελική κατάταξη να διαμορφώνεται ως εξής: Αγρότες, Εμπορικός, Μηχανικοί, Ξενοδόχοι, Γεωπόνοι, Τραπεζικοί, Εκπαιδευτικοί, Δήμος Ιεράπετρας, Δάσκαλοι και Αστυνομικοί.

Εκατό πενήντα ένας αθλητές  συμμετείχαν στη διοργάνωση που εκτός των άλλων είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, υποστηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας.  Αθλητές και θεατές, κατά την διάρκεια του τουρνουά, από τον Φεβρουάριο έως και τη λήξη του, ενίσχυαν με τις προσφορές τους το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας, συμβάλλοντας στην συγκέντρωση μιας μεγάλης ποσότητας τροφίμων.

458 πακέτα ζάχαρη, 431 πακέτα ρύζι, , 365 κουτιά γάλα, 307 πακέτα μακαρόνια, 303 πακέτα φρυγανιές, 284 πακέτα αλεύρι, , 27 πακέτα όσπρια, 14 κονσέρβες, 9 πακέτα μπισκότα και 1 συσκευασία καφέ συγκεντρώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου Εργασιακού Τουρνουά Μπάσκετ, ενισχύοντας το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της Οργανωτικής  Επιτροπής μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι του δήμου, οι κύριοι Ηλίας Νταραράς, Γιώργος Ασπραδάκης και Μαρίνος Γαϊτανάκης, πρόκειται για μια διοργάνωση που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα με τη στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας, του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού και του προέδρου της, κ. Πέτρου Μαστοράκη και στόχος είναι να καθιερωθεί ως θεσμός.

 «Σε έναν δήμο που αγαπά ιδιαίτερα το αθλητισμό οφείλουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, ανέφεραν, που στηρίζουν  την ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν τον αθλητισμό να συμμετέχουν. Δίνοντας στην διοργάνωση χαρακτήρα αλληλεγγύης, καταφέραμε παράλληλα να συγκεντρώσουμε αρκετά τρόφιμα, για να στηρίξουμε το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τις δεκάδες οικογένειες που υποστηρίζονται από αυτό. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή του 1ου Εργασιακού Τουρνουά. Με σκοπό μας η εν λόγω διοργάνωση να καθιερωθεί ως θεσμός συνεχίζουμε την προσπάθεια για έχουμε το χρόνου  το 2ο Εργασιακό» κατέληξαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.