Το 3rd AEGEAN ARTS FESTIVAL αποτελεί μια οδό προς τον κόσμο των τεχνών, μια διοργάνωση για την οποία αδημονούμε και φέτος ώστε δια ζώσης να απολαύσουμε στον τόπο μας πολιτιστικά αγαθά υψηλής ποιότητας.

Το 3rd AEGEAN ARTS FESTIVAL στην ολιγόχρονη πορεία του, αποτελεί έναν σημαντικό-αν και νέο τοπικό θεσμό με υπερτοπική και διατοπική σημασία που προδιαγράφει τη σοβαρή πορεία του στο μέλλον.

Η υψηλή ποιότητα, οι ευγενείς σκοποί του φεστιβάλ, ο πλουραλισμός, η πολυπολιτισμικότητα και ο μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φεστιβάλ.

Μια εμπνευσμένη ομάδα ανθρώπων από τον Δήμο Χερσονήσου που διοργανώνει το φεστιβάλ, 57 μουσικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και άλλες 13 χώρες, 8 σχολεία, 17 καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών, ηθοποιοί, συγγραφείς και ιστορικοί, αλλά και η ίδια η τοπική κοινωνία αποτελούν τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης.

Μουσικές συναυλίες, μουσικά σεμινάρια σε πιάνο και σαξόφωνο, θεατρική παράσταση, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση ζωγραφικής, διαδραστική ξενάγηση στο παρελθόν της Ανώπολης, παρουσίαση παιδικού βιβλίου είναι οι βασικές δράσεις.

Επισκοπή και Ανώπολη είναι οι δύο τόποι του Δήμου Χερσονήσου που παρά τις ομορφιές και το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν εκ των πραγμάτων, στο διάστημα από 4 έως 12 Ιουλίου 2016 θα αποκτήσουν μια ατμόσφαιρα μοναδική καθώς θα φιλοξενήσουν τις δράσεις του 3RD AEGEAN ARTS FESTIVAL όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο φεστιβάλ με σκοπό να προάγει τα πνευματικά ενδιαφέρονται του τοπικού πληθυσμού, να υποστηρίξει την καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου και ιδιαίτερα να προωθήσει τα νέα ταλέντα, εξασφαλίσει ποιοτικά πολιτιστικά αγαθά στον τόπο του, εμπλουτίζει τη ζωή της ενδοχώρας τεκμηριώνοντας ότι ο πολιτισμός είναι στις πολιτικές προτεραιότητες του.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Χερσονήσου συμπεριλαμβάνει το φεστιβάλ στους προς αξιοποίηση πόρους για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στον Δήμο Χερσονήσου και επομένως στην Κρήτη.

Τονίζεται, ότι όλες οι εκδηλώσεις του 3RD AEGEAN ARTS FESTIVAL 4-12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 είναι δωρεάν προς το κοινό.

Το ‘Aegean Arts’ ιδρύθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Τζούλη Καψετάκη,  με σκοπό να στηρίξει νέα μουσικά ταλέντα, και να αναδείξει μέσα από τη μουσική και την τέχνη τα κρυμμένα μυστικά της όμορφης ενδοχώρας της Κρήτης.  Στο φετινό φεστιβάλ, που συμμετέχουν συνολικά 57  πολυβραβευμένοι διεθνείς καλλιτέχνες από 14 χώρες και 10 σχολεία της Κρήτης που παίρνουν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής  ‘Animal Planet’.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτερα 4 Iουλίου [email protected]  Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής – ‘Επίσημη έναρξη και εγκαίνια της έκθεσης με θέμα – ” Animal Planet”. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου υπο τη διεύθυνση του Μιχάλη Διαλυνά.

(Η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας θα λειτουργήσει από 4  έως 12 Ιουλίου  ώρες 18.00-21.00)

 Μέσα από τα έργα της φετινής έκθεσης θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι το να σεβόμαστε, να εκτιμούμε και να φροντίζουμε τα ζώα.  Όλα τα πλάσματα της φύσης έχουν δικαίωμα ύπαρξης όπως κι εμείς και μέσα από την τέχνη εκφράζουμε το πόσο αναγκαίο και όμορφο είναι να συνυπάρχουμε μαζί τους.

Σχολεία που συμμετέχουν:

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου,  Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής, Γυμνάσιο Επισκοπής, Δημοτικό Σχολείο Ελιάς, Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι, Νηπιαγωγείο Επισκοπής, Δημοτικά Σχολείο Σγουροκεφάλι, Ζάννειο Σχολείο Ηράκλειο,

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Στέλλα Καζαμιάκη, Mauro Russo, Χριστίνα Ιοανίδου, Ελένη φύλλα, Eύα Καλαίτζάκη, Mανδαλένα ΒόσνικΜελισσουργάκη, Dora Kornilaki, Gaynor Vlastou, Anastasia Damianaki, Ellen Wiejers, Jill McMonagle, Eλένη Γούμαρα,Γεωργία Σφακιανάκη

Έκθεση φωτογραφίας – Νίκος Ροδιτάκης,Απόστολος Ζείμπέκης,Αντώνης Καλλέργης

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπή Πεδιάδος

Δευτέρα 4 Ιουλίου @21.30  στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπή.  Ρεσιτάλ για δύο πιάνα ”Χοροί και Ρομάντζες” – Μαρτίνος Τιρίμος (Κύπρος) και  Atsuko Kawakami (Ιαπωνία)

Τρίτη 5 Ιουλίου@ 21.00  ‘Δύο ρεσιτάλ’ -Πιάνου Alexander Ullman (UK) Κιθάρα Γιώργος Λιακάκης

Tετάρτή 6 Ιουλίου 2016 @21.30  

 Μουσική δωματίου-Σονάτες για πιάνο και τσέλο,  Micheal Petrοv-Cello(Βulgaria), Alexander Ullman(UK)  & Stephen Savage (Αυστραλία) –

Πέμπτη 7 Ιουλίου @21.30    ‘Ραντεβού στα  Πλήκτρα΄-  Ellie Tsampa, Alexandros Sarakenides

Παρασκεύη 8 Ιουλίου @21.30

Θεατρική Παράσταση  ” Η ωραία Αθοκουτάλα” – Η Σταχτοπούτα στα κρητικά και

‘Μουσική του Ανθρώπου και του Λαού’.

H Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει το λαϊκό παραμύθι «Η Ωραία Αθοκουτάλα» σε καταγραφή Γιώργη Γρ. Σταματάκη.

*Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 13 ΕΤΩΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου @21.30   Ρεσιτάλ πιάνου- Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη

Κυριακή 10 Ιουλίου @21.30  Oπεράτα, καμπαρέ και μία μικρή ορχήστρα!   Jan Hugo (South Africa) ,Clara Bleton  (France)και η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Αθηνών (ΕΝΑ)

Δευτέρα 11 Ιουλίου @21.30  Tο Amaryllis Σαξόφωνο κουαρτέτο , Eλένα Παπασπύρου Μία μουσική συνάντηση που θα δώσει τιμητική παρουσίαση και σε έργα του διεθνώς αναγνωρισμένου Κρητικού συνθέτη Μηνά Μπορμπουδάκη.

Tρίτη 12 Ιουλίου 2016 @21.30  ‘Σκοτεινός Ερωτας’ – 80 χπόνια από το θάνατο του Φ.κ.Λόρκα του  Δημήτρης Μαραμής με την Ελένη Δημοπούλου

Στο μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Σαββατο 9 Ιουλίου 18.00-21.00 

 “Γνωριμία με την τέχνη, τη μουσική και το χωριό”

Καλλιτεχνικά εργαστήρια ζωγραφικής, παιχνίδια με τα έργα τέχνης, γνωριμία με τους καλλιτέχνες, face painting και πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο χώρο του μουσείου για μικρούς και μεγάλους.

18.30 Η τέχνη του κoμμώσεις κατοικιδίων’  παρουσίαση από to   ‘Faidra’s Grooming’

19.00 Παρουσιάση εκπαιδευτικού  βιβλίου πιάνου ΄Τα Μαγικά Χεράκια΄ της μουσικού Μαρίας Παπαδάτου.

19.30 Μίνι συναυλία μικρών μαθητών ” Τα παιδιά παίζουν”. (Δηλώσεις συμμετοχής έως 1/7)

19.30 “Τα βυζαντινά μνημεία -” Ένας περίπατος στα όμορφα στενά δρομάκια της Επισκοπής  παρέα με τον αρχαιολόγο, συγγραφέα και κάτοικο της Επισκοπής Γιώργο Κατσαλή, όπου θα ανακαλύψετε τα  μυστικά της Επισκοπής και τις πολλές πανέμορφες Βυζαντινές εκκλησίες.

Στην ΑΝΩΠΟΛΗ Πεδιάδος Κυριακή 10 Ιουλίου @ 10.30-15.00 

«Η Ανώπολη μας ξεναγεί στο παρελθόν της»- ”Anopolis- a walk into the past”

”Η ξενάγηση στο χωριού όπου μέσα από μια φωτογραφική διαδρομή, θα νοιώσουμε την καθημερινότητα του παρελθόντος να ζωντανεύει μπροστά μας.

Ο περιπατός τελειώνει σε παραδοσιακό ταβέρνα, όπου γυναίκες του χωριού θα μας εμπιστευτούν μερικά από τα πολύτιμα μυστικά τους για γνώριμες και αγαπημένες γεύσεις από το παρελθόν!»

Μουσικά σεμινάρια-Πληροφορίες/ δηλώσεις συμμετοχής – [email protected] (έως 1/7)

Τρίτη 5 Ιουλίου@ 10.00 ΔΩΡΕΑΝ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ  από τον Αυστραλό μαέστρο, πιανίστα και διεθνώς διακεκριμένο παιδαγωγό Stephen Savage  http://savagepianist.comΙουλίου 2016.

Σάββατο 9 Ιουλίου@ 10.00 ΔΩΡΕΑΝ  Σεμινάριο ΣΑΞΟΦΩΝΟ  από τους διενέις διεκεκρημένους σολίστ σαξοφώνου  της Ανώτερςη Μουσικής Ακαδημίας του Στρασβουργου, Amit Dubester,Pauline Rougier, Melinda Urh,Clio Theodoridi,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook