Τέσσερα νέα προγράμματα έρχονται να προστεθούν στη λίστα σπουδών του MBS College, μετά από συνεργασία που σύναψε με τα παγκοσμίου φήμης Βρετανικά Πανεπιστήμια London School of Economics (LSE), University College London (UCL) και Royal Holloway.
Τα νέα προγράμματα περιλαμβάνουν τα παρακάτω 2 Master και 2 Bachelor:
BSc Accounting & Finance – LSE
BSc Economics – LSE
MSc International Business – Royal Holloway
LLM (Master of Laws) – UCL / Queen Mary
Με τις νέες αυτές συνεργασίες, το MBS College, συνεχίζει να χαράζει την ίδια πορεία που εδώ και 32 χρόνια έχει δεσμευτεί να ακολουθεί και συνεχίζοντας να υλοποιεί το όραμα και την αποστολή που πάντα είχε: να είναι ένα από τα κορυφαία ιδρύματα που προσφέρουν Ανώτατη Εκπαίδευση στην περιοχή της Μεσογείου, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των προγραμμάτων σπουδών με νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Το London School of Economics και το University College London, είναι παγκόσμιας εμβέλειας πανεπιστήμια, κατέχοντας το καθένα από αυτά ηγετική θέση στο χώρο του.
Το London School of Economics (LSE), είναι γνωστό σαν σχολή κοινωνικών επιστημών, κυρίως λόγω του ερευνητικού του έργου. Οι ακαδημαϊκοί του συγκεκριμένου πανεπιστημίου έχουν δημιουργήσει την ακαδημαϊκή κατεύθυνση που έχει. Από την ίδρυσή του κιόλας, το 1895, το LSE είχε πολύ υψηλές επιδόσεις στην εκπαίδευση και στην έρευνα σε διεθνές επίπεδο, αποτελώντας πρότυπο κέντρο έρευνας και καινοτομίας στις κοινωνικές επιστήμες και σημείο αναφοράς άξιο για να ορίζει τους ποιοτικούς δείκτες στην ανώτατη εκπαίδευση. Όλα αυτά, το καθιστούν ένα από τα κορυφαία ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα διεθνώς. Από το LSE έχουν αποφοιτήσει 14 νικητές βραβείων Nobel και 30 αρχηγοί κρατών. 
Το University College London (UCL), έχει επίσης μακρά και επιτυχημένη πορεία στη νομική επιστήμη, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες σχολές νομικής παγκοσμίως. 
Τόσο, ο ευέλικτος τρόπος φοίτησης, όσο και ο τρόπος που είναι σχεδιασμένα τα προγράμματα, επιτρέπει στους φοιτητές να μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, όπως αυτά του London School of Economics, συνεχίζοντας παράλληλα να εργάζονται και να ζουν στην Κρήτη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου τους μεταφέρουν οι επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις και δραστηριότητες. 
Ο ευέλικτος τρόπος διδασκαλίας των προγραμμάτων, περιλαμβάνει και φοίτηση εξ αποστάσεως. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό, η ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, καθώς και η καθοδήγηση που χρειάζεται ο φοιτητής, προσφέρονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eCampus, απευθείας από τα πανεπιστήμια London School of Economics, University College London και Royal Holloway. Tο MBS College θα προσφέρει ειδικά σχεδιασμένη εντατική εκπαιδευτική υποστήριξη, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για την εξεταστική περίοδο, βάση της οποίας κρίνεται και το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής βαθμολογίας τους. Έτσι οι φοιτητές που υλοποιούν τα συγκεκριμένα προγράμματα μέσω του MBS, έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας σε σχέση με αυτούς που διαλέγουν την εξολοκλήρου εξ αποστάσεως φοίτηση. 
Την ακαδημαϊκή διεύθυνση των προγραμμάτων την έχουν αποκλειστικά τα πανεπιστήμια London School of Economics, University College London και Royal Holloway. Οι ίδιοι ακαδημαϊκοί που επιμελούνται το περιεχόμενο σπουδών, την εξεταστέα ύλη και επιβλέπουν τους φοιτητές στο campus του Λονδίνου, φροντίζουν και επιμελούνται την ύλη των μαθημάτων των φοιτητών του εξωτερικού. Οι φοιτητές του εξωτερικού διδάσκονται και εξετάζονται στην ίδια ύλη με αυτήν των φοιτητών που σπουδάζουν στο Λονδίνο. 
Και τα τέσσερα πτυχία τα χαρακτηρίζει ο διεθνής τους χρακτήρας. Τα πτυχία των Οικονομικών και της Λογιστικής-Χρηματοοικονομικών παρέχουν γερές βάσεις στον τομέα τους, καλλιεργώντας στους φοιτητές πολλές δεξιότητες που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα. Δεν διαφέρουν από τα πτυχία που αποκτώνται με φοίτηση στο Λονδίνο. Επιπλέον, αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το νόμο 3328 (Άρθρο 4)/Αρ. Φύλ. Εφ. Κυβ. 80/1-4-2005.
Όσον ν’αφορά το Master στη Νομική, περιλαμβάνει πάνω από 30 ειδικότητες, συγκαταλέγεται μέσα στα 10 καλύτερα του κόσμου και δεν χρειάζεται να είναι κανείς δικηγόρος για να κάνει αίτηση. Υπάρχει ευέλικτο σύστημα πληρωμής (ανά μάθημα) και δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του χρόνου σπουδών.
Κοινό στοιχείο σε όλα τα προγράμματα είναι ότι έχουν στόχο να αναπτύξουν την αυτοπειθαρχία του φοιτητή, να κάνουν τον φοιτητή να μάθει να ανταποκρίνεται, να αναλύει και να επιλύει προβλήματα και προκλήσεις αποτελεσματικά. Ακόμα, να μάθει να είναι πιο επικοινωνιακός και να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τις ηγετικές του ικανότητες.
Οι ημερομηνίες εγγραφών για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μαθήματα με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2011, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα MSc International Business και Master of Laws (LLM) είναι μέχρι τις 31 Ιουλίου. Για τα προγράμματα BSc Economics και BSc Accounting & Finance είναι μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook