Με τον πρώην Υπουργό Εργασίας και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, κ. Δημήτρη Στρατούλη συναντήθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης . 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον νομό Λασιθίου, ο κ. Στρατούλης, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή, κ. Κωστή Δερμιτζάκη και κομματικούς παράγοντες επισκέφτηκε τον Δήμο Ιεράπετρας και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας, την ευρύτερη περιοχή και για τα βασικά της προβλήματα.

Ο κ. Καλαντζάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. Στρατούλη στον Δήμο Ιεράπετρας και, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του,  τον ενημέρωσε για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σημαντικές δομές, όπως το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ, για το κλείσιμο αρκετών υπηρεσιακών δομών που συντελέστηκε το προηγούμενο διάστημα, καθώς και για βασικά προβλήματα που αφορούν υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, λιμενικές εγκαταστάσεις και άλλους νευραλγικούς τομείς στον Δήμο Ιεράπετρας. 

Συγκεκριμένα, σε αναλυτικό υπόμνημα του αναφέρθηκε στις ελλείψεις και τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας όσον αφορά τομείς, όπως ο αγροτικός κλάδος, ο τουρισμός, η υγεία, το οδικό δίκτυο, οι οδικοί άξονες, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών παρεμβάσεων για την υποστήριξη και ενίσχυσή τους. 

Ο κ. Στρατούλης από τη μεριά του διαπίστωσε τις ελλείψεις υποδομών σε επίπεδο νομού και αναφέρθηκε επίσης  στα προβλήματα σχετικά με την υγεία, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη και τις δηλώσεις του.  Ιδιαίτερα στάθηκε στο αναπτυξιακό έλλειμμα και στην περιορισμένη κρατική βοήθεια σε μια περιοχή που, όπως ανέφερε, διαθέτει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Με δεδομένα τα παραπάνω ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Ιεράπετρας με στόχο την επίτευξη αναπτυξιακής πορείας, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη εποικοδομητικών συνεργασιών και υποστήριξης προς όφελος του νομού Λασιθίου και του Δήμου Ιεράπετρας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook