Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τηλεφωνικά τα συλλυπητήρια του στον Μπρένταν Κοξ, σύζυγο της βουλευτίνας Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Μπίρστολ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

“Ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη στην ανιδιοτελή υπηρεσία που προσέφερε σε άλλους και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αιτιολόγηση για αυτό το ειδεχθές έγκλημα που στέρησε από μια οικογένεια, μια κοινότητα, ένα έθνος μια αφοσιωμένη σύζυγο, μητέρα και δημόσια λειτουργό”, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα επικοινώνησε με τον Μπρένταν Κοξ από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, στο οποίο επέβαινε ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδεύοντας μαζί με την οικογένεια του, προς ένα φυσικό πάρκο για διακοπές στις δυτικές ΗΠΑ. Η 41χρονη Κοξ, βουλευτίνα των Εργατικών, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέσα στον δρόμο, ενώ συναντούσε ψηφοφόρους της κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη του Μπίρστολ στην περιφέρειά της κοντά στο Λιντς, στη βόρεια Αγγλία, από έναν άνδρα που μάρτυρες είπαν πως φώναξε “Britain first” (Πρώτα η Βρετανία).

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι οι έρευνες στρέφονται κατά προτεραιότητα στο ενδεχόμενο ότι η δολοφονία να ήταν μια πράξη “ακροδεξιού εξτρεμισμού”.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε  ότι άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία στον Τόμας Μέιρ, φερόμενο δράστη της δολοφονίας της βουλευτίνας Τζο Κοξ. “Ασκήσαμε δίωξη σε έναν άνδρα για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξη εγκλημάτων και κατοχή επιθετικού όπλου “, δήλωσε ο Νικ Γουάλεν, επικεφαλής της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ, σε ανακοίνωση του.

Ο Τόμας Μέιρ, 52 ετών, αναμένεται να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές στο Γουστμίνστερ στο Λονδίνο, ανέφερε ο Γουάλεν

mignatiou.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook