Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, παρείχε σήμερα υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, διαβουλευόμενοι ένα νέο σχέδιο μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, με απώτερο σκοπό να αποτραπεί η ελλοχεύουσα τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου χρεοκοπία του αμερικανικού δημοσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το zougla.gr ανέφερε-παίρνοντας ο ίδιος τον λόγο στη συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο του εκπροσώπου του Τζέι Κάρνεϊ- ότι «η πρόταση των έξι γερουσιαστών, συμπίπτει πολύ με τη δική του προσέγγιση για τη μείωση του χρέους και του ελλείμματος του δημοσίου».

Επίσης, ο πρόεδρος Ομπάμα απηύθυνε δημόσια έκκληση στον ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, γερουσιαστή Χάρι Ρέιντ, όπως και στον ηγέτη της μειοψηφίας, Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μιτς Μακόνελ, «να διαβουλευθούν άμεσα, με εγκαρδιότητα και με ειλικρίνεια», γύρω από τα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκρυψε ότι «σημειώνεται πρόοδος» στη διαβούλευση, την ώρα όμως που «δεν απέμεινε πολύς χρόνος».

Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέδειξε την πιθανότητα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια «να αντιδράσουν με τρόπο αρνητικό», εάν αυτή η πολιτικο-οικονομική κρίση των Ην. Πολιτειών «δεν επιλυθεί στο προσεχές μέλλον».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook