Τη θέση ότι η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα επαναδιατυπώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εν όψει της επίσκεψής του αύριο στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο κ. Γιούνκερ τονίζει πως δόθηκε σκληρή μάχη για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, μια μάχη που -όπως λέει- στέφθηκε από επιτυχία.

“Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα” αναφέρει.

Στη συνέντευξή του στο Euronews, που θα προβληθεί απόψε, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει πως “από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit”, σημειώνοντας ότι “αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε και οι ελληνικές αρχές και οι αρχές της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και η συμφωνία αυτή γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές”.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι “η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες” στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζει την “τεράστια ευθύνη” που πέφτει στους ώμους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας και εκφράζει τον “θαυμασμό” του για τον τρόπο που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρεται και στο μεταναστευτικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι “χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα”. “Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε” σημειώνει.

Αναφορικά με το βρετανικό δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εκφράζει την ελπίδα ότι “τους Βρετανούς θα οδηγήσει η κοινή λογική, επειδή η κοινή λογική είναι βρετανική αρετή” και ότι το Brexit δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Αύριο στην Αθήνα

Ο κ. Γιούνκερ θα γίνει δεκτός αύριο το πρωί στις 11 από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και ακολούθως θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα επισκεφθεί και τα γραφεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και θα έχει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook