Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, βράβευσε τους νέους αγρότες κ. Θοδωρή και Γιώργο Βασιλόπουλο, οι οποίοι πρώτευσαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (Ε.Λ.Κ.).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία των Πορτογάλων αγροτών και την οργάνωση των Ισπανών αγροτών και εκ μέρους της Ελλάδας τον συντόνισε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών. Απευθυνόμενος στους βραβευθέντες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:

“Με πολύ μεγάλη χαρά σας παραδίδω το βραβείο του 3ου διαγωνισμού του Ε.Λ.Κ. για καινοτόμα αγροτική παραγωγή.
Πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν συναντώ νέους αγρότες, οι οποίοι επιλέγουν να παραμείνουν στον τόπο τους, να επενδύουν στην ελληνική γη και στα προϊόντα τα οποία παράγει.

Πρέπει να σας πω – και ελπίζω να μην ακουστεί άσχημα αυτό – ότι είναι μεγάλη μαγκιά να μπορείς να επιλέγεις να κάνεις αυτήν τη δουλειά. Πόσο μάλλον όταν έχεις τη δυνατότητα ταυτόχρονα και να καινοτομείς και να μπορείς να μειώνεις το κόστος παραγωγής.

Και ακριβώς με αυτό το βραβείο, θέλουμε να αναγνωρίζουμε ως Ε.Λ.Κ., την καινοτομία την οποία καταφέρατε και εισάγατε στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται οι ελιές.

Είναι μια καινοτομία, η οποία σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος παραγωγής, να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί. Πιστεύω με αυτόν τον τρόπο να δείξετε και το σωστό δρόμο, ενδεχομένως και σε πολλούς άλλους παραγωγούς, οι οποίοι, είμαι απολύτως σίγουρος ότι με το που θα μάθουν καλύτερα πως δουλεύει η δική σας καινοτομία, θα σπεύσουν να σας αντιγράψουν. Οπότε θα πρέπει να είστε και σεις στην πρώτη γραμμή, να καινοτομείτε συνέχεια, ώστε τα προϊόντα σας να είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστικά.

Θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Μανώλη Κεφαλογιάννη που είναι εδώ ως εκπρόσωπος του Ε.Λ.Κ.

Πράγματι η δουλειά που κάνετε είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Συγχαρητήρια και πάλι και ελπίζω να έρθω να σας επισκεφτώ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook