Με επίκαιρη ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει τα μεγάλα έως καταστροφικά προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγή της Κρήτης από την ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, έχει ως εξής:

“Η παρατεταμένη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν και επικρατούν στο νησί, προκαλούν μεγάλα προβλήματα στη φυτική και ζωική παραγωγή.

Πολύ μεγάλες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, την αμπελοκαλλιέργεια και τις οι άλλες υπαίθριες καλλιέργειες ,καθώς και τη μελισσοτροφία. Και

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεστε να πράξετε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη φυτική και ζωική παραγωγή στην Κρήτη καθώς και για την αποζημίωση της χαμένης παραγωγής;

Επιπλέον, σας επισυνάπτονται σειρά παρεμβάσεων του Βουλευτή, για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, την αμπελοκαλλιέργεια και τη μελισσοτροφία, οι οποίες και αναμένονται να απαντηθούν με τη γραπτή διαδικασία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook