Νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα του έργου, παραδίδεται η ανατολική πτέρυγα του αεροδρομίου Χανίων. Μετά από επιθεώρηση της πορείας των δαδικασιών στον αερολιμένα, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, διαβεβαίωσε από τα Χανιά ότι η πτέρυγα θα ολοκληρωθεί πλήρως έτοιμη και σε λειτουργία στα μέσα Ιουλίου.

"Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε πριν τον Αύγουστο την παράδοση της ανατολικής πτέρυγας πλήρως ολοκληρωμένης και σε λειτουργία. Ο στόχος είναι εφικτός. Μέχρι τις 15 Ιουλίου, πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε ανακοινώσει την τελευταία φορά, η ανατολική πτέρυγα του αεροδρομίου Χανίων θα είναι πλήρως έτοιμη και λειτουργικά"

Έτσι από τα μέσα Ιουλίου, θα τεθεί προς λειτουργία ο νέος χώρος ο οποίος περιλαμβανει 12 νέους σταθμούς υποδοχής επιβατών, πλήρως οργανωμένους και εξοπλισμένους με σύγχρονα μηχανήματα.

"Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του αεροδρομίου που θα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης μεγαλύτερης επιβατικής κίνησης για το αεροδρόμιο" υπογράμμισε ο κ. Δέδες.

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΟΜΕΔΙ κ.Δέδες τη Πέμπτη 22 Ιουνίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το Διυλιστήριο του Φράγματος Αποσελέμη,  το Φράγμα Αποσελέμη και στη συνέχεια τη σήραγγα του Φράγματος Αποσελέμη μαζί με τους  Δημάρχους Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, Χερσονήσου  Γιάννη Μαστοράκη, Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη παρουσία  εκπροσώπων των αναδόχων των έργων και στελέχη του ΟΑΚ Α.Ε.