Στους πιθανούς τομείς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας αναφέρθηκε ο Ιταλός Πρέσβης κ. Luigi Marras  κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ηρακλείου σήμερα το πρωί.

Ο Ιταλός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Φραγκάκη και επισήμανε την κοινή κουλτούρα των δύο λαών, η οποία, όπως είπε, μπορεί ν’  αποτελέσει το υπόβαθρό για στενότερες επιχειρηματικές  σχέσεις αλλά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ο κ. Marras τόνισε τη σημασία του επιμελητηριακού θεσμού στη χώρα του, στον οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη της Ιταλικής οικονομίας και αναφέρθηκε στους δεσμούς που θα μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν μεταξύ Ελληνικών και Ιταλικών Επιμελητηρίων.

Ο κ. Αλιφιεράκης, παρουσίασε στον κ.  Marras την κατάσταση της τοπικής οικονομίας και επισήμανε την πολύ καλή, μέχρι τώρα, συνεργασία Κρητικών και ιταλικών επιχειρήσεων, η οποία, όπως συμφώνησαν, θα μπορούσε να επεκταθεί και στον παραγωγικό τομέα της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγική βάση και να τονωθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα μας.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook