Τον Χρήστο Βασιλείου επέλεξε η διοίκηση της Επισκοπής για να επαναφέρει στις εθνικές κατηγορίες την ομάδα του Ρεθύμνου, στην τρίτη του θητεία στην τεχνική ηγεσία.

Ο έμπειρος προπονητής ανακοινώθηκε επίσημα από την Επισκοπή, που θέλει να επανέλθει άμεσα στη Γ’ Εθνική.

Η ανακοίνωση:

Τον Χρήστο Βασιλείου επανέφερε η ομάδα μας στις τάξεις της! 

Ο 55χρονος προπονητής ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Νικολιδάκη όπου τα βρήκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η ανακοίνωση της ομάδας μας αναφέρει: «Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή, Χρήστου Βασιλείου. Ο πολύπειρος τεχνικός από το Αγρίνιο, βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ομάδας μας κι αφού συνομίλησε με τον πρόεδρο, Μιχάλη Νικολιδάκη, οι δυό τους, ήρθαν σε απόλυτη συμφωνία για τα της τεχνικής ηγεσίας. 
Δίπλα στον Χρήστο Βασιλείου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πόστο του βοηθού προπονητή, ο Γιώργος Μανωλακάκης».

Ποιός είναι ο Χρήστος Βασιλείου

Ως ποδοσφαιριστής

Αυτή είναι η 3η φορά που έρχεται ο Χρήστος Βασιλείου στο Ρέθυμνο για λογαριασμό της Επισκοπής. Η πρώτη ήταν το 2004 και η δεύτερη το 2010.
Γεννημένος στο Αγρίνιο το 1961, ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος ως αμυντικός (δεξιός μπακ-χαφ) στον Παναιτωλικό. Έκτοτε, το 1983 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, ακολούθως πήγε ως δανεικός στον ΟΦΗ κι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό έχοντας στο μεταξύ εξαιρετικές ευρωπαϊκές εμφανίσεις.
Το Δεκέμβριο του 1988 (μόνο 2 παρουσίες με ΠΑΟ στη σεζόν) μετεγγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών (16 συμμετοχές, 2 γκολ), ενώ έναν ακριβώς χρόνο μετά αποτέλεσε στέλεχος του Ολυμπιακός Βόλου (8 συμμετοχές), πάντα στη μεγάλη κατηγορία.
Ακολούθησε η ΕΑΡ, ο Παναιτωλικός και η Ζάκυνθος όπου σταμάτησε στα 37 του χρόνια.

Ως προπονητής

Ως προπονητής, έχει εργασθεί στις ομάδες της Ζακύνθου, του Παναιτωλικού (Β’ Εθνική και Γ’ Εθνική), του Φωκικού, του ΠΑΣ Πρέβεζας, της Βόνιτσας, τουΗφαίστου Αγρινίου, της ΑΕ Μεσολογγίου, της Επισκοπής, του Ομήρου Νεοχωρίου ενώ το τελευταίο διάστημα δούλεψε στο Αγγυλόκαστρο (Α’ τοπικό Αγρινίου) και στη Φλόγα Παλιομάγγινας (Α’ τοπικό Αγρίνιο).
Τη μεγαλύτερή του επιτυχία ωστόσο τη σημείωσε το 2008-09, όταν ανέβασε τον Πλατανιά Χανίων στη Γ΄ Εθνική.

Χρήστος Βασιλείου: «Μέχρι την Super League»

Αμέσως μετά την επίσημη συμφωνία, ο νέος τεχνικός της ομάδας μας τόνισε τα εξής: «Κατ’ αρχή, έχω μονάχα καλές αναμνήσεις από την Επισκοπή. Η ομάδα πήγε πολύ ψηλά τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως εκεί πρέπει να ανήκει.
Η Επισκοπή πρέπει να φύγει απ’ αυτή την κατηγορία. Γι’ αυτό το λόγο ήρθα και εγώ. Κι όταν λέω να φύγει απ’ αυτή την κατηγορία δεν αναφέρομαι στην Γ’ Εθνική. Η Επισκοπή έχει εξαιρετική οργάνωση και μπορεί να φτάσει ως και την Super League.
Είναι ένα σωματείο που έχει τα πάντα και εγώ προσωπικά, δεν έχω ξανασυναντήσει έναν πρόεδρο όπως είναι ο κ. Νικολιδάκης που να αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα του».

Ερωτηθείς για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία, ο κ. Βασιλείου αποκρίθηκε…: «Περί τα τέλη του Ιουλίου.
Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και πιο πολύ τον πρόεδρο γιατί με επέλεξε. Το έργο του κάθε προπονητή είναι δύσκολο. Σίγουρα κανείς δεν είναι μάγος αλλά έχουμε μεγάλα όνειρα γι’ αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε καθώς η Επισκοπή όπου και να παίζει, θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook