Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα βρίσκονται οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Η Ορθόδοξη Διασπορά απετέλεσε από το πρωί το θέμα συζήτησης στην ΑΜΣΟΕ, ήτοι η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε μη ορθόδοξες χώρες και το καθεστώς των επισκοπικών συνελεύσεων που αποφασίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν από προσυνοδική διάσκεψη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε κατά την πρωινή συνεδρίαση η παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο οποίος κατά τις ίδιες πηγές υπενθύμισε με έμφαση την ανάγκη σεβασμού και τήρησης όσων προβλέπουν η κανονική τάξη και η παράδοση της Εκκλησίας.

Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Χρυσαυγής δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Διασπορά αποτελεί «ένα ιδιαιτέρως καίριο ζήτημα». Επισήμανε ότι «τις τελευταίες δεκαετίες, 100–150 χρόνια, η μεγάλη μετανάστευση προκάλεσε κανονική ανωμαλία, σύμφωνα με την Εκκλησία», ενώ προσέθεσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνέστησε επισκοπικές συνελεύσεις για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Πάντως σήμερα δεν υπήρξε οριστική απόφαση επι τους θέματος και σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση επι των προτάσεων θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ενεκρίθη και υπεγράφη το κείμενο «Η αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook