Σε καιρούς δύσκολους για τη δημοκρατία και την ενημέρωση, η Πρωτοβουλία Πολιτών στο πλαίσιο και με τη συνεργασία του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για τις διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου ΕΕ – ΗΠΑ και ΕΕ – Καναδά (ΤΤΙΡ και CETA), που προωθούνται εδώ και καιρό με άκρα μυστικότητα μακριά από τα βλέμματα των άμεσα θιγόμενων, των πολιτών, και οι οποίες επηρεάζουν καθοριστικά πτυχές της ζωής και του μέλλοντός μας, όπως η αγροτική παραγωγή, η διατροφή, το περιβάλλον, το εμπόριο, η τοπική αυδιοίκηση, με κορωνίδα την απειλή ενάντια στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη που επιφέρουν. 

“Στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι διαμαρτυρίες εδώ και πολλούς μήνες έχουν πάρει μαζικό χαρακτήρα και έχουν ενταθεί, με πολίτες, συνδικάτα, κινήματα και θεσμικούς φορείς να ενημερώνουν και να ενημερώνονται, να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, να συσπειρώνονται και να αντιδρούν. Εκατοντάδες δήμοι έχουν ανακηρύξει τις επικράτειές τους «Ζώνες ελεύθερες από την ΤΤΙΡ και τη CETA» -στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τους 15. Οι παγκόσμιες κινητοποιήσεις έχουν ήδη επιφέρει πλήγμα στις διαπραγματεύσεις και έχουν αναγκάσει αρχηγούς κρατών να τοποθετηθούν ενάντια στις καταστροφικές συμφωνίες.

Τα Χανιά δεν μπορούν να απουσιάζουν από αυτόν τον καίριο και μαζικό αγώνα.

Ας είμαστε όλοι και όλες παρόντες για να μάθουμε και να πολλαπλασιάσουμε την πληροφορία, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 7.30μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Τη συζήτηση θα ανοίξουν η Δώρα Κοτσακά, διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, ο Φώτης Ποντικάκης, εκ μέρους της Οικολογικής Πρωτοβουλίας και θα συντονίσει ο Πέτρος Λυμπεράκης, ερευνητής στο Μουσειο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook