Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων είναι ένα αθλητικό γεγονός που απευθύνεται  όχι μόνο σε ενθουσιώδεις με το ποδήλατο δημοσιογράφους, αλλά και σε ανταποκριτές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και σε ειδικούς των μέσων από πρακτορεία τύπου και ψηφιακές εκδόσεις.

Από το 2000 που πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία, ξεπερνά τα στενά πλαίσια του αθλητισμού  καθώς αποτελεί ένα σημείο συνάντησης παλιών φίλων της ποδηλασίας και μια καλή ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Χαρακτηρίζεται από το Ολυμπιακό Πνεύμα σε συνδυασμό με τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Τη φετινή χρονιά διοργανώνεται στην όμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου από την εταιρεία αθλητικών δραστηριοτήτων Sports Tours Hellas με τη συνδιοργάνωση του ΠΑΟΔΑΝ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης. Η επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα είναι η: www.wpcc2016.g.

Η συμμετοχή 100 περίπου αθλητών από 15 διαφορετικές χώρες καθιστά τη διοργάνωση ως ιδανικό μέσο προώθησης του αθλητικού πνεύματος και διαφήμισης του τόπου στο εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, περιλαμβάνει  τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα. 300m Σπριντ στις 29 Σεπτεμβρίου, Ομαδική Χρονομέτρηση 24,3Κm στις 30 Σεπτεμβρίου, Ατομική Χρονομέτρηση 6,9Km στις 1 Οκτωβρίου και Αγώνα Δρόμου 72Km στις 2 Οκτωβρίου.

Οι ενεργητικά ή παθητικά συμμετέχοντες (αθλητές και συνοδοί), θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, υπηρεσίες ποιότητας, υπέροχο Μεσογειακό σκηνικό και παράπλευρες δραστηριότητες (ξεναγήσεις κλπ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook