Σχετικά με την εισαγγελική παραγγελία βάσει της οποίας  οι διευθυντές  σχολείων του Νομού Ηρακλείου κλήθηκαν να καταθέσουν «λίστα ονομάτων» των μαθητών τους, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κατηγορηματική η αντίθεση της Αριστεράς απέναντι στα μαθητοδικεία και στη ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Έχουμε ήδη διατρανώσει ένα δυνατό και αποφασιστικό όχι απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύει η πρόσφατη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας  με την οποία καταργείται η αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με Νόμο του 2000 και η κατάργηση της οποίας έχει στόχο να προστατευθούν οι ανήλικοι από ιδιαίτερα ψυχοφθόρες διαδικασίες ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης λόγω των δημοκρατικών διεκδικήσεών τους. Γι’ αυτό και προκαλεί ερωτηματικά η δημοσιοποίηση εισαγγελικής παραγγελίας με την οποία ζητείται από τους διευθυντές σχολείων του Νομού Ηρακλείου λίστα με τα στοιχεία των μαθητών που πήραν μέρος σε μαθητικές  κινητοποιήσεις.

Θεωρώ σωστή ενέργεια το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης με το οποίο ζητείται από τους διευθυντές των σχολείων να μην αποστείλουν λίστα με τα στοιχεία των μαθητών.

Είναι σαφές ότι νομοθέτηση από μόνη της δεν επαρκεί. Χρειάζεται ένας διαρκής και συντονισμένος αγώνας όλης της κοινωνίας, των μαχόμενων κοινωνικών δυνάμεων, για να εφαρμόζονται τα αυτονόητα, για να μην απαξιώνονται τα κοινωνικά δίκαια αιτήματα, για τη δημοκρατία.

Σ’ αυτό τον αγώνα όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε στη πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook