Το θέμα της παραχώρησης των απαραίτητων εκτάσεων από την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης και από την ΣΕΑΠ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση των αδειοδοτήσεων για την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τέθηκε σήμερα επί τάπητος στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης καθώς και ο σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιώργος Ζησιμάτος και ο εκπρόσωπος του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, Υποστράτηγος κ. Γιώργος Σταθιάς.  

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι έχει δοθεί κατ΄αρχήν θετική απάντηση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρηση των εκτάσεων της πρώην 126 ΣΜ στην Υπηρεσία Πολιτικής, Αεροπορίας  ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν για να λάβει χώρα η παραχώρηση.  

Επίσης συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για διέλευση της Λεωφόρου Ικάρου μέσω των εγκαταστάσεων της ΣΕΑΠ και της πρώην ΜΟΜΑ, στο οποίο δεν εδόθη  μέχρι σήμερα απάντηση από τους αρμόδιους φορείς. Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Στρατοπέδου Μπετεινάκη. 

Υπογραμμίζεται ότι από τον Νοέμβρη του 2015 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχαν επισκεφθεί και ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη την παραχώρηση των αναγκαίων εδαφικών εκτάσεων για την  λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook