Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί την Κυριακή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλος προκειμένου να έχει επαφές με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σκοπός του ταξιδιού του κ. Βενιζέλου είναι η ενημέρωση της ηγεσίας του ΔΝΤ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και συγκεκριμένα την εμπλοκή των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, αλλά και για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος οικονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ανώτατους αξιωματούχους του Ταμείου την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο μήνα αναφορικά με την εφαρμογή του Μνημονίου και θα αναλύσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης εστιάζοντας στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με Γερουσιαστές της ομογένειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει και συνεργασία με τον υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντνερ.

Από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για ένα προγραμματισμένο ταξίδι και δεν επιβεβαιώνουν πληροφορίες ότι υπήρξε επείγουσα εισήγηση από την Ουάσιγκτον να μεταβούν το ταχύτερο δυνατόν στην αμερικανική πρωτεύουσα τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου και ο Ευάγγ. Βενιζέλος.

Newsroom ΔΟΛ