Την πλήρη αντίθεσή του στη δρομολογούμενη από την Κομισιόν κατάργηση της βίζας για το Κόσοβο εξέφρασε σε παρέμβασή του μιλώντας χθες 22/06/2016 ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ανοίγουν την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Κοσοβάρους τζιχαντιστές είπε ο Νότης Μαριάς στην παρέμβασή του που έγινε με αφορμή τη συζήτηση στην Ευρωβουλή για την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στο βίαιο εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Ε.Ε. για καθαρά πολιτικούς λόγους επιβάλει βίζα στους φιλήσυχους Ρώσους τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «τα αίτια της ριζοσπαστικοποίησης έχουν πολιτικό και κοινωνικό πρόσημο. Στο πολιτικό πεδίο η  ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών ενισχύεται από τις επεμβάσεις της Δύσης στον Αραβικό κόσμο. Ενισχύεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές. Στο κοινωνικό πεδίο η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός αποτελούν λίπασμα για τους τζιχαντιστές.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και ενώ η Κομισιόν προτείνει μέτρα για το χτύπημα της ισλαμικής ριζοσπαστικοποίησης ταυτόχρονα έρχεται να προτείνει την κατάργηση της βίζας για το Κόσοβο. Μια περιοχή η οποία έχει διαβρωθεί κυριολεκτικά από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Μια περιοχή στην οποία η βίαιη ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση οδήγησε σύμφωνα με την ίδια την τοπική αστυνομία στην ταυτοποίηση 314 Κοσοβάρων τζιχαντιστών μεταξύ των οποίων δύο βομβιστές αυτοκτονίας και 44 γυναίκες.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε στον παρευρισκόμενο Επίτροπο Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας Τιμπόρ Νάβρασιτς: «Κύριε Επίτροπε, κύριε Νάβρασιτς, στην Κομισιόν επιδιώκετε αντιφατικές πολιτικές αλλιώς δεν εξηγείται από τη μια να λέτε ότι θα χτυπήσετε την τρομοκρατία και από την άλλη να ανοίγετε την πόρτα στους Κοσοβάρους τζιχαντιστές. Δες τε το αυτό το θέμα γιατί είναι σοβαρό.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook