Δεν προσήλθε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας (δήλωσε κώλυμα), για να απαντήσει στην ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την επιβάρυνση 25% των φτωχών ανασφάλιστων.

Συγκεκριμένα, ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πολυδιαφημίσει την δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους, δεν έχει ακόμα εκδοθεί η Υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των κριτηρίων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με 25% οι φτωχοί ανασφάλιστοι, τόσο ως προς την παροχή φαρμάκων, όσο και ως προς τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Aναλυτικά η ερώτηση:

“Προς: Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Εμπαίζει και τους ανασφάλιστους η κυβέρνηση»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν εξαίρεσε από τον εμπαιγμό ούτε τους οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους πολίτες.

Η κυβέρνηση διαφήμιζε τη δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους πολίτες, όμως για την παροχή φαρμάκων απαιτείται υποχρεωτική συμμετοχή 25%, με το Υπουργείο Υγείας απλά να υπόσχεται νέα εγκύκλιο μετά τις 15 Ιουλίου. Όσον αφορά την διεξαγωγή μικροβιολογικών και άλλων εξετάσεων στα δημόσια νοσοκομεία, δεν διασαφηνίζεται από την υπάρχουσα εγκύκλιο εάν γίνονται δωρεάν ή γίνονται με υποχρεωτική οικονομική συμμετοχή 25%.

Επειδή με το προηγούμενο σύστημα οι οικονομικά αδύναμοι και ανασφάλιστοι πολίτες είχαν εντελώς δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη από τα δημόσια Νοσοκομεία μέσω του βιβλιαρίου «Ανασφάλιστου και οικονομικά αδύναμου πολίτη» που εξέδιδαν  μέχρι προσφάτως οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και

Επειδή οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα της οικονομικής συμμετοχής του 25% για τις εξετάσεις που διενεργούν τα νοσοκομεία αλλά και για την παροχή φαρμάκων.  

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Γιατί αφαιρέσατε τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που υποσχεθήκατε;
  2. Έχετε πρόθεση να εξαιρέσετε από την οικονομική συμμετοχή του 25%, για εξετάσεις και παροχή φαρμάκων τουλάχιστον τους οικονομικά αδύναμους πολίτες;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook