Τους επίσημους παρατηρητές-εκπροσώπους των Εκκλησιών που βρίσκονται στη Κρήτη στο πλαίσιο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Κολυμπάρι Χανίων, υποδέχτηκε  σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση ήταν παρόν  ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι συνοδοί των εκπροσώπων των Εκκλησιών και συγκεκριμένα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο καθηγητής Ορθόδοξης Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αυστρίας Γρηγόριος Λαρεντζάκης, και ο Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους Εκκλησιαστικούς Παρατηρητές, επεσήμανε ότι, «είναι ιδιαίτερη τιμή που η Περιφέρεια μας υποδέχτηκε σήμερα αντιπροσωπείες Χριστιανικών Εκκλησιών με αφορμή τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Κολυμπάρι Χανίων. Από την πλευρά μας αναδείξαμε ότι μαζί με την Εκκλησία μας, κλήρος και λαός είμαστε ένα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Ειδικότερα εστιάζουμε στην αλληλεγγύη, στη βοήθεια, των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Επίσης πως οι Εκκλησίες θα συμβάλλουν ούτως ώστε να επιλύονται προβλήματα, και εδώ χρειάζεται η ενότητα από όλες τις Εκκλησίες, ανεξάρτητα που ανήκει ο καθένας». Από την πλευρά του ο  καθηγητής  Ορθόδοξης Θεολογίας Γρηγόριος Λαρεντζάκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και φιλοξενία στη Περιφέρεια δήλωσε: «Με την παρουσία των επίσημων παρατηρητών-αντιπροσώπων των Εκκλησιών στη Κρήτη, στο πλαίσιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθόδοξων Εκκλησιών, μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την Εκκλησία της Κρήτης, το λαό της, τα Ιερά Μοναστήρια της, τον πολιτισμό, και τη φύση του νησιού».