Σοβαρο επεισόδιο σε βάρος αστυνομικών σημειώθηκε  λίγο μετά τα μεσάνυχτα  και κατά τη διάρκεια γλεντιού στην περιοχή του Ζαρού, όταν έπεσαν αρκετοί άσκοποι πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα ενοχλημένοι περίοικοι να καλέσουν την αστυνομία.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ από τις Μοίρες και τα Μεσσαρά που έσπευσαν στο σημείο δεν περίμεναν αυτήν την υποδοχή. Όταν έφτασαν στο σπίτι όπου είχε στηθεί το γλέντι, έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερα \”θερμό τρόπο\” από 30 παρευρισκόμενους, οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ρόπαλα και σιδεριές, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ανδρών από τα ΤΑΕ Μεσσαράς. 

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να υποχωρήσουν οι μαινόμενοι δράστες και έπειτα αποχώρησαν βιαστικά.

Μετά από άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας συνελήφθησαν δύο άτομα 26 και 28 ετών κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Βορίζια και Δήμου Φαιστού αντίστοιχα.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν επτά (7) ημεδαποί δράστες ηλικίας 21,33,28,35,33,26και 23 ετών ενώ μετά την αυτοψία και έρευνα που έγινε στην αυλή του σπιτιού που έγινε το περιστατικό βρέθηκαν:

α) είκοσι εννιά (29) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου
β) Δύο πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm
γ) Είκοσι (20) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, 
δ) τρεις (3) μεταλλικές βέργες και δύο (2) οικοδομικές τάβλες μήκους 60 εκ περίπου, τα οποία δράστες χρησιμοποίησαν σε βάρος Αστυνομικών.
ε) Τρεις (3) κάλυκες

Σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 28χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο (2) πλήρες φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, ένα (1) τμήμα βάσης πήλινου αγγείου πιθανόν αρχαίου και ένα (1) φυσίγγιο κρότου διαμετρήματος 9mm όπου και κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook