Στην κορυφή της Ελλάδας, στην κατηγορία του διπλού Παγκορασίδων, ανέβηκε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016!

Οι Μαρία-Αννελίζε Βαμβακάκη και Ζωή Αγγελίδου έφεραν στο πρώτο σκαλί του βάθρου τον ΟΑΧ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πάτρα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΟΑΧ στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία του διπλού στέφθηκε η ομάδα Παγκορασίδων πινγκ πονγκ του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων για τη σεζόν 2015-2016!

Οι αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθησαν στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας με συνδιοργανωτές την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήμο Πατρέων, ανέδειξαν τον ΟΑΧ στην 1η θέση σε όλη την Ελλάδα, με τις πρωταθλήτριες να είναι η Μαρία-Αννελίζε Βαμβακάκη και η Ζωή Αγγελίδου.

Οι δύο αθλήτριες του ΟΑΧ μετά από μια εξαιρετική πορεία στη διάρκεια της τελικής φάσης του πρωταθλήματος κατάφεραν να επικρατήσουν στον τελικό με 3-1 των Μαλαματένιας-Ειρήνης Παπαδημητρίου και Χρυσής Φωτιάδου του Ολυμπιακού και να ανέβουν έτσι στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε μια τεράστια επιτυχία για το Τμήμα του πινγκ πονγκ αλλά και τον Ο.Α. Χανίων.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Επίσης, ο Ο.Α. Χανίων κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση στο Ομαδικό χάνοντας μονάχα από τον Ολυμπιακό που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Οι Αγγελίδου, Βαμβακάκη και Θεανώ Βεργεράκη που αποτέλεσαν την ομάδα του ΟΑΧ είχαν μια εξαιρετική πορεία σημειώνοντας νίκες επί των Βέροιας, ΓΑΣ Ελευσίνας και Νέας Κηφισιάς φτάνοντας στον τελικό όπου ηττήθηκαν από τα κορίτσια του Ολυμπιακού με 3-0. Παρόλα αυτά, η 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο είναι μια ακόμα πολύ μεγάλη επιτυχία για την Αντισφαίριση.

Η ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΧ

Σχολιάζοντας τις επιτυχίες των κοριτσιών, η έφορος του Τμήματος του Ο.Α. Χανίων, Κική Ερηνάκη, τονίζει τα εξής:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές του Ομίλου για τις προσπάθειες τόσων χρόνων. Η 2η θέση στο ομαδικό των Παγκορασίδων και η 1η στο διπλό έρχονται σαν συνέχεια των επιτυχιών των Κορασίδων όπου ήταν 2ες στο ομαδικό, 2ες στο διπλό και είχαμε μία 3η θέση στο ατομικό και πρόκριση στην Εθνική ομάδα και κατ’ επέκταση στους Πανευρωπαϊκούς στο Ζάγκρεμπ. Επίσης αποτελούν την συνέχεια μετά από εκείνες των Ανδρών στη Α1 εθνική κατηγορία. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την ΑΝΕΚ LINES και την BLUE STAR για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν στο Τμήμα και γενικότερα στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων. Ακόμα, ευχαριστούμε το ξενοδοχείο “KRITI” και τον κ. Αθουσάκη, το φαρμακείο Χ. Καμαριανάκης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και όλους τους φίλους της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης όπου χωρίς αυτούς οι επιτυχίες θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν. Συνεχίζουμε, με την ευχή να τους έχουμε και πάλι κοντά μας την αγωνιστική χρόνια 2016 -2017».

ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Σε ατομικό επίπεδο, η Ζωή Αγγελίδου είχε την καλύτερη επίδοση κατακτώντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη σημειώνοντας τρεις νίκες και χάνοντας στον προημιτελικό από την Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός) με 3-1. Ακολούθησαν οι Μαρία-Αννελίζε Βαμβακάκη και η Θεανώ Βεργεράκη που σημείωσαν από μία νίκη και δύο ήττες η καθεμία και αποκλείστηκαν στους “16”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook