Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου καθώς η Ευρώπη έδειξε να κάνει ένα βήμα προς την επίλυση της δημοσιονομικής της κρίσης και ενώ τα μάκρο των ΗΠΑ ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του Capital, η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,57 δολαρίων ή 1,6% στα 97,50 δολάρια το βαρέλι στι Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου brent, παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 117,31 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια ενισχύθηκαν ενόψει της συνάντησης των Ευρωπαίων αξιωματούχων την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι traders του πετρελαίου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ευρώπη λόγω του αντίκτυπου στην αγορά συναλλάγματος αλλά και για τυχόν ενδείξεις πως η Ευρωζώνη καταφέρνει να περιορίσει την κρίση. 

Ώθηση στην τιμή του αργού έδωσαν επίσης τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, για τις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Ιούνιου, που ενισχύθηκαν 14,6%, εκπλήσσοντας τις αγορές και δημιουργώντας προσδοκίες πως η οικονομική ανάκαμψη στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου παγκοσμίως αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook