Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση της οδού Κορνάρου, από τη συμβολή της με την οδό Αποκορώνου έως την οδό Τζανακάκη, στο κέντρο της πόλης.

Στόχος του έργου είναι να εξασφαλιστεί η συνεχής, ανεμπόδιστη και ασφαλής κίνηση των πεζών, να ρυθμιστεί η κυκλοφορία και να διευθετηθεί η στάθμευση των οχημάτων.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 148.000€ (με Φ.Π.Α.) και η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Δήμου. 

Οι βασικές παρεμβάσεις της ανάπλασης της περιοχής είναι:

Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η δημιουργία θέσεων στάσης αυτοκινήτων, η δημιουργία εσοχών επί του πεζοδρομίου για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, η φύτευση δέντρων στα πεζοδρόμια, η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων επί των πεζοδρομίων, η δημιουργία υποδομών ΑΜΕΑ, η τοποθέτηση νέων φωτιστικών.  

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι μεταξύ των στόχων της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση της κίνησης των πεζών στον κεντρικό ιστό της πόλης και ιδιαίτερα σε συνδετήριες οδούς, στις οποίες δεν είχαν προωθηθεί παρεμβάσεις για αρκετό χρονικό διάστημα. “Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών αποτελεί κύριο μέλημα της παρούσας δημοτικής αρχής, γι΄ αυτό και στις προτεραιότητές μας έχουμε θέσει την ουσιαστική αλλαγή της εικόνας, που παρουσιάζουν δρόμοι της πόλης μας. Στόχος μας είναι η να πραγματοποιήσουμε και άλλα τέτοια έργα που θα έχουν τη μέγιστη ωφέλεια για τους δημότες μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook