Στις φωτογραφίες που ήδη έχουν ενταχθεί στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, απεικονίζονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να επιτίθενται εναντίον των διαδηλωτών κρατώντας πυροσβεστήρες με τους οποίους φέρεται να έχει χτυπηθεί και ο 31χρονος σπουδαστής Γιάννης Καυκάς.

Όπως δημοσιεύει το news247.gr, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ φαίνεται να έχουν βγάλει από την ειδική θήκη τους πυροσβεστήρες τους τη στιγμή που ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, διατείνονταν το διάστημα μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Καυκά, για το αντίθετο.

Μάλιστα, σύμφωνε με το δημοσίευμα, τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση – σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις – του 31χρονου σπουδαστή ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο τραυματισμού του από αστυνομικούς των ΜΑΤ ενώ σχετικές καταθέσεις έχουν δώσει άλλοι 20 διαδηλωτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο Γιάννης Καυκάς αρνήθηκε να δώσει δείγμα DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν ταυτοποιείται με αντίστοιχα ίχνη βιολογικού υλικού που έχουν ανιχνευθεί σε κατασχεθέντες πυροσβεστήρες και κλομπ από αστυνομικούς των ΜΑΤ που συμμετείχαν στα επεισόδια εκείνης της ημέρας.

Οι διαδηλωτές μίλησαν για απολύτως αναίτια επίθεση ενώ οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν τη βία, επικαλέσθηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες νωρίτερα, περιστατικό πάντως το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το υπάρχον οπτικό υλικό.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα \”οι δικηγόροι, κυρία Αντωνία Λεγάκη και κ. Κώστας Παπαδάκης, που χειρίζονται νομικά την υπόθεση του τραυματισμού του 31χρονου διαδηλωτή, κατέθεσαν προ μερικών ημερών στους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφαλείας – οι οποίοι ερευνούν το περιστατικό – φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη επίθεση των ΜΑΤ.
Τις φωτογραφίες φέρεται να τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα διαδηλωτές που παρακολουθούσαν τα δρώμενα.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται αστυνομικοί να επιτίθενται σε διαδηλωτές ενώ δύο από αυτούς φέρεται να έχουν βγάλει τους πυροσβέστες από την ειδική θήκη τους και να τους χρησιμοποιούν στην επίθεση\”.

Οι πυροσβεστήρες όπως αναφέρουν όμως διαδηλωτές, \”βγήκαν για να χτυπήσουν\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook