Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, η εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Σύγχρονη Πόλη», στo Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και το Εμπορικό Επιμελητήριο επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας και η θεμελιώδης σημασία που έχει η  συνεργασία των Τοπικών Αρχών με τους φορείς επιχειρηματικότητας αλλά και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων του Ηρακλείου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να διαδραματίσει έναν καταλυτικό ρόλο στη διασύνδεση μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, των επιχειρήσεων του τόπου και των πολιτών, μια διαδικασία βασισμένη σε διεθνή πρότυπα, γνωστή ως «τετραπλή έλικα», που ο Δήμος υλοποιεί με την ίδρυση του  «Δημοσκοπίου» που σκοπό έχει να λειτουργήσει ως κόμβος παραγωγής ιδεών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, παρουσίασε το επιτυχημένο παράδειγμα του κέντρου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, ενώ στην ομιλία του ο Διευθυντής Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου κ. Κωστής Μοχιανάκης παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη», συστατικό μέρος οποίου αποτελεί η προώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην πόλη και ανέλυσε τις προϋποθέσεις του εγχειρήματος του Δημοσκοπίου.

Παρεμβάσεις έκαναν πολίτες και καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που παραβρέθηκαν. Τέλος, στο πλαίσιο της προώθησης της καινοτομίας, παρουσιάστηκαν Project τα οποία διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Ανοιχτής Σχεδίασης Εξοπλισμού Δημοσίων Χώρων για το έτος 2015, από τον κ. Δημήτρη Κακουλάκη, την κ. Χαρά Κριτσωτάκη, την κ. Καλλιόπη Σαββάκη  και τον κ. Γιώργο Κιαγιαδάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ  Α.Ε κ. κ. Νίκος Αγγελάκης και Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.